FRANJEVAČKI SAMOSTAN CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
29. prosinca 2017.

Obnova gospodarskih zgrada

Dolaskom fra Vjenceslava Janjića u Franjevački samostan u Cernik, za gvardijana započeli su radovi o čemu smo razgovarali s fra Vjencom.

" Od sadašnjeg vukovarskog gradonačelnika gospodina Ivana Penave naučio sam što znači boriti se za svako radno mjesto. Mediji su puni izviješća o iseljavanju mladih i mlađih obitelji iz Hrvatske. Da zaustavim val odlazaka, pa makar i jedne obitelji iz cerničke župe, odlučio sam pokrenuti, kako se to moderno kaže, franjevački OPG. Odlučio sam obnoviti gospodarske zgrade u sklopu našeg Franjevačkog samostana i započeti s uzgojem ovaca, koza , svinja, s jednim ili dva magarca i makar jednim ponijem. Svi oni trebaju nastambe, ali još više nekoga tko će se o njima brinuti. Jedan od mojih predšasnika pater Ante Perković udario je dobre temelje za oživljavanje gospodarstva u sklopu cerničkog Franjevačkog samostana. Ja nastavljam tamo gdje je on stao! Moj prvotni zadatak ostaje oživljavanje cerničke Turističke zajednice.

img0
img1
img2
img3
img4
img5
1/6 
start stop bwd fwd

Njezinim otvaranjem i tu će se otvoriti jedno novo radno mjesto. Iz ranijeg iskustva u ovom samostanu poznato mi je koliko se i životinje mogu uključiti u turističku ponudu. Djeca danas kad vide kravu na televiziji čude se kako ona nije šarena kao one na Milka čokoladi!

Nekoć sam uzgajao više od pedeset vrsta ptica i životinja, većinom divljač, danas se okrećem domaćim životinjama kao bi djeca u našem Franjevačkom samostanu došli na svoje! Ako ljudima nešto nudimo, onda imamo pravo za ponuđeno i tražiti za uzvrat i neku novčanu nadoknadu. Domaća građevinska tvrtka obnavlja gospodarske zgrade i tu smo pružili radnicima mogućnost da i preko zime mogu zarađivati svoju plaću. Čujem da su dobili i „božićnicu“! Zadovoljan radnik je i dobar radnik!

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba