SA SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
01. veljače 2018.

Domćeva ulica došla napokon  na red  za modernizaciju

Ulica  Ivana Domca jedna je od pet ulica u Novoj Gradiški  koja  zahtijeva uređenje  i  asfaltni  kolnik umjesto makadama.

-Ulica je to u kojoj živi  velik broj naših sugrađana koji godinama  imaju obećanja od raznih političkih opcija i pojedinaca da će se nešto učiniti  i  ulicu urediti  za  dostojnom  život primjeren vremenu - kazao je gradski vijećnik Marijan Radić (SDP)  na sjednici Gradskog vijeća i upitao gradonačelnika što se po tom pitanju čini i kada će  se kolnik asfaltirati.

P1110980
P1110981
prva (121)
1/3 
start stop bwd fwd

-Uz probleme koje mještani te ulice imaju, ona je specifična  i po tome što je, ako se putuje željeznicom i  jedan od ulaza u grad  i predstavlja  loš  vizualni identitet  našeg grada.

Znamo koji su problemi, naručen je  i napravljen idejni projekt  krećemo sa geodetskim elaboratom koji uključuje izvlaštenje koridora potrebnog za ulicu. Nakon toga ćemo raspisati natječaj za projektiranje  i ishođenje građevinske ili lokacijske dozvole.

Imali smo velik problem HŽ-om  zbog  ulaza u ulicu iz Ulice baruna Trenka kojim se ugrožava koridor  željeznice i eventualno buduće proširenje njihove infrastrukture. Tražili smo rješenje  i zaključili da prvu kuća  u Trenkovoj ulici  treba kupiti i  riješiti problem. Kuću smo kupili   i osigurali  novu trasu ceste koja vodi u ulici Ivana Domca - kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba