GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
02. veljače 2018.

Ministarstvo  kulture i Grad  osigurali novac za uređenje  dvorane Doma kulture

Svi oni koji od rujna budu dolazili u Dom kulture, osim u kazališnim i kino predstavama, te ostalim događanjima, moći će uživati i u   njegovom novom ambijentu.

Do rujna bi, naime,  trebali biti gotovi radovi na uređenju  interijera. Kazao je to na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Vinko Grgić,  odgovarajući na pitanje vijećnice Vesne Đapić koju je  zanimalo u što će se  točno utrošiti novac koji je  Ministarstvo kulture odobrilo  za adaptaciju Doma kulture

15619648077_0140ecbb3c_b
_SAM0445
DSC08985
NOVAGRA (9)
P1080926
prva
1/6 
start stop bwd fwd

-Još jedna je to dobra vijest kojoj je prethodio napor i trud  ljudi u gradskoj upravi i ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta. Napisan je projekt i prezentiran Ministarstvu kulture. Došla je odluka da će Ministarstvo financirati obnovu interijera, odnosno dvorane, sa 500.000 kuna. Grad će se uključiti sa još  nekoliko stotina tisuća kuna.

Dvorana će  dobiti novi izgled, lijep, suvremen i komotan. Doći će do korekcije amfiteatra   koji će se malo proširiti. Ono što će svima puno značiti su nove fotelje,  koje će omogućiti da budemo koncentrirani na  predstave  i film dva do dva i pol sata, kao što je u CineStaru. Riješit ćemo rasvjetu  i ozvučenje - kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

Radovi bi trebali početi  1. lipnja, kada počinje ljetna sezona i završiti do 1. rujna, a možda i sa nekom predstavom do otvaranja  ovogodišnjeg Novogradiškog glazbenog ljeta. Kazao je Vinko Grgić.

Gradonačelnik je govorio i o projektu energetske obnove Doma kulture  vrijednog 2,5 milijuna kuna.  U narednih šest mjeseci očekuje se očitovanje Fonda za energetsku učinkovitost od kojeg se očekuje da će projekt financirati  od 56 do 62 posto ukupne vrijednosti. Ako se to desi u rekonstrukciju vanjske ovojnice  i postavljanje nove stolarije   krenulo bi se u rujnu,  listopadu  ili studenom.

Ako bude sve kako se planira Dom kulture će do kraja godine dobiti  novi interijer i novo vanjsko lice.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba