UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA 121. BRIGADE- PUKOVNIJE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
12. veljače 2018.

Održan izvještajno-izborni Sabor

Članovi  Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška imali su se čime pohvaliti na jučer održanom  izvještajno-izbornom Saboru.

Sabor je održan pod predsjedanjem Željka Lončara, a u  nazočnosti predstavnika  udruga proizašlih iz Domovinskog rata, te mr. Ljiljane Lukačević voditeljice Tima za psihosocijalnu pomoć sudionicima i stradalnicima Domovinskog rata, Vere Trobić, ravnateljice Dječjeg vrtića  i Vlatka Grainera, koordinatora za braniteljske udruge u Gradu Nova Gradiška.

Koliko je ova udruga aktivna vidljivo je iz izvješća o radu koje je podnio  predsjednik mr. sc. Damir Matošević. Radeći na očuvanju digniteta Domovinskog rata i dostojanstva  hrvatskih branitelja, evocirajući sjećanja na poginule branitelje, te   obilježavajući značajne datume iz hrvatske povijesti udruga je u proteklih godinu dana  službeno sudjelovala  na 32. aktivnosti, od kojih je 15 organizirala.

10.2.18.
10.2.18. (1)
10.2.18. (14)
10.2.18. (16)
10.2.18. (19)
10.2.18. (2)
10.2.18. (3)
10.2.18. (4)
10.2.18. (5)
10.2.18. (6)
10.2.18. (7)
10.2.18. (9)
prva (132)
01/13 
start stop bwd fwd

Predsjednik Matošević je izrazio zadovoljstvo  činjenicom  da se sve veći broj  branitelja uključuje u aktivnosti udruge  i naglasio da je Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška  otvorena i dalje na suradnju sa braniteljskom populacijom i svima  koji  čuvaju i promoviraju  stečevine Domovinskog rata. Zahvalio se svojim suradnicima.

Izvješće o radu, kao i izvješća  o financijskom poslovanju i  Nadzornog odbora  jednoglasno su prihvaćena.

Pohvale za uspješan rad udruga je dobila od Vlatka Grainera, koji je kazao da je ogledan primjer ostalim udrugama  kako  treba raditi. Najavio je mogućnost  da   se ove godine  prilikom obilježavanja obljetnice 121. brigade  prostor ispred  Doma hrvatskih branitelja i  prostor iza Muzeja imenuje trgom hrvatskih branitelja, te da će predložiti da  Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška dobije Medalju grada. Čestitao je članovima udruge na aktivnostima koje provode  i najavio  održavanje Festivala domoljubnih pjesama   s ciljem da se uoči VRO „Bljesak“  promovira Nova Gradiška i doprinos koji su branitelji novogradiškog kraja imali u obrani i oslobađanju okupiranih teritorija.

Iza Doma hrvatskih branitelja srušit će se garaže i prostor urediti za  druženje branitelja, a da Grad  Nova Gradiška vodi brigu o braniteljskoj populaciji   vidi se, kazao je,  i  po izdvojenih 128.400 kuna u gradskom proračunu, što je za 10 posto više nego prethodne godine.

Sabor je izmijenio Statut udruge, za još jednog dopredsjednika  izabrao je  pukovnika Marina Vlaovića, a za  nove članove  Izvršnog odbora Krešu Curića i Zlatka Devedžića.

Nazočnima se obratio tajnik Krešimir Baković i komentirao posjet srbijanskog predsjednika  Vučića Hrvatskoj.  Zapitao  je da li je  posjet dobronamjeran i da li je sada pravo vrijeme za posjetu. Smatra da dok  istina  o Domovinskom ratu ne dođe na stol neće biti mira i da treba razlikovati visoku od dnevne politike, a  vjeruje da će predsjednica  imati  dovoljno  političke mudrosti u realizaciji posjeta.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba