GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
06. travnja 2018.

POČEO  PROJEKT „ŽENA ZAŽELI, ŽENA RADI“

Počinje  realizacija projekta "Žena zaželi, žena radi" vrijednog  6,7 milijuna kuna u kome će u naredne dvije godine raditi  50 žena s područja grada. Žene  odabrane između više od 200 kandidatkinja danas su se  okupile u gradskoj vijećnici  popunile projektnu dokumentaciju, prošle još jednu prezentaciju, a uručeni su im i bicikli  koje će koristiti u obavljanju posla.  Osigurane su im i kućne potrepštine u vrijednosti 200 kuna mjesečno po korisniku, a  za 25 zainteresiranih žena osigurano je u svibnju  obrazovanje ili osposobljavanje prema vlastitim interesima i potrebama sa svrhom unapređenja znanja, vještina i kompetencija potrebnih na tržištu rada u vrijednosti do 7.000 kuna.

Uz čestitke u povodu Uskrs, pozdravili su ih gradonačelnik Vinko Grgić, zamjenica gradonačelnika i autorica projekta Ivana Trupina, voditeljica projekta Gordana Šimić i voditeljica Odjela društvenih djelatnosti Mihaela Đeraj. Nazočan je bio i Branko Medunić, ravnatelj Centra za socijalnu skrb  koji je partner  u ovom projektu  i koji je  odabrao krajnje korisnike o kojima će žene skrbiti.

img0
img1
img10
img11
img12
img13
img14
img15
img16
img2
img3
img4
img5
img6
img7
img8
img9
01/17 
start stop bwd fwd

-Bilo je  više od 200  kandidatkinja. Sa svima smo razgovarali i  odabrano  je da vas  50. Drago mi je da ćemo napraviti veliki posao  u  naredna 24 mjeseca koliko će te raditi  nakon dugotrajne nezaposlenosti,  osjećati se važnima i  doprinositi sebi i svojim obiteljima. Ponosni smo na to.  Zahvaljujem se  mojoj zamjenici Ivani Trupina koja se  od prvog dana prihvatila posla. Moram reći da je Nova Gradiška, od svih okolnih  jedinica  lokalne samouprave kandidirala najviše žena - kazao je  gradonačelnik Vinko Grgić, ženama zaželio  ugodan rad u slijedeće dvije godine, zahvalio se  svojoj zamjenici i cijeloj ekipi  jer  je  odradila velik posao.

-Danas je veliki dan za sve nas. 50 žena će se brinuti za  200 krajnjih korisnika  i raditi će na socijalnom uključivanju  korisnika  pomoći i njege  u kući. Najznačajnije  da  vama ide radni staž i da se i vi također socijalno uključite.

Tijekom  odabira kandidatkinja brinuli smo se  da zadovoljimo sve skupine nezaposlenih žena, od dugotrajno nezaposlenih do onih koje su već radile, jer su krajnji korisnici na  tome  inzistirali.  To  su osobe sa 80 i 100 posto invalidnosti kojima će dobro doći znanje i vještine žena koje su to do sada radile. Brinuli smo se i o ženama koje su slabijeg imovinskog stanja, ženama  koje imaju više djece i koje su dugotrajno nezaposlene - kazala je  Ivana Trupina  i izvijestila da se radi na još jednom projektu  kako bi  zaposlili još žena.

Dodajmo  da projektima "Žena zaželi, žena radi" na području Brodsko-posavske županije dodijeljeno  40 milijuna kuna  od kojih je 25 milijuna došlo uz zapadni dio županije. Od 200 zaposlenih žena u županiji koje će skrbiti za 1000 osoba 50 je u  zaposleno  u Novoj Gradiški što je najviše zaposlenih žena  u  jednoj jedinici lokalne samouprave.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba