AGLOMERACIJA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
14. travnja 2018.

Za besplatno priključenje na vodovod  treba se prijaviti do 30. travnja

Opskrba vodom i odvodnja nezaobilazan su dio kvalitetnog života ljudi. Na području projekta aglomeracije koji uz grad Novu Gradišku obuhvaća i općine  Cernik i Rešetari  taj će uvjet ove i iduće godine  biti riješen. Prva faza projekta  završit će se ove godine, a  izgradnja pročistača otpadnih voda u 2019. godini.

img1 (12)
img3 (13)
img4 (11)
img5 (9)
1/4 
start stop bwd fwd

Time, međutim, neće u cijelosti biti riješen problem jer kvaliteta života ljudi na tom području ovisi o priključenosti na izgrađenu infrastrukturu. Kako je na sastanku kazao  Davor Rukavina, direktor Vodovoda zapadne Slavonije, kao značajan problem se ističe  izrazito  mala priključenosti na vodovod koji iznosi tek 56 posto iako pokrivenost vodovodnom mrežom iznosi 91 posto. Namjera je stoga povećati priključenost na sustav javne  vodoopskrbe  izgradnjom  kućnih priključaka. Građani to mogu učiniti besplatno jer  su u projektu Razvoj vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Nova Gradiška za to osigurana sredstva.  Uvjet je, kako naglašava Rukavina,  da se  građani  prijave do 30. travnja.

Treba navesti da u  ovaj projekt nije uključeno naselje Ljupina,  što izaziva  revolt mještana jer oni koji se žele priključiti na vodovod moraju platiti naknadu. Sa takvim stanjem nije zadovoljan ni  gradonačelnik Vinko Grgić koji kaže  da tu  sada nije moguće ništa učiniti jer  Ljupina nije, nažalost,  uvrštena u projekt ove aglomeracije, iako je po njegovom mišljenju   trebala biti. Ljupina će, kako doznajemo, biti riješena  kroz aglomeraciju  općine Vrbje. Do tada će Ljupinci, ako žele vodu iz gradskog vodovoda morati platiti priključak.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba