Sportske vijesti PDF Ispis E-mail
Autor Ivo Petranović   
25. travnja 2011.

IVICA OLIĆ PROGLAŠEN NOGOMETAŠEM GODINE

Svaka čast velikanima Davora, graničarskom časniku, piscu i prosvjetitelju Antunu Matiji Relkoviću i uglednom kiparu i svjetski poznatom medaljaru Ivi Kerdiću, ali protekli mjesec ime Ivice Olića nadmašilo je, rekli bismo, njihovu stoljetnu slavu. U Davoru je naš poznati internacionalac i državni reprezentativac Ivica Olić na izuzetno svečan način proglašen nogometašem godine u anketi zagrebačkog dnevnika Večernji list.

Taj događaj bio je tema dana, mjeseca i godine. Jer, Ivica je svojevrsni pojam, skoro zaštitni znak današnjeg Davora. U krugu uglednika, brojnih novinara i gostiju Ivica je oduševljen i sretan primio to prestižno priznanje. Među uzvanicima bili su i Zorislav Srebrić, glavni tajnik HNS i Aljoša Asanović član stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije. Ugledni skup pozdravio je u ime domaćina prof. Đuro Anđelković, načelnik Općine Davor, koji je izrazio veliko zadovoljstvo što se ovakva vrijedna promocija održava u malom Davoru i što se za najboljeg nogometaša godine proglašava Davorac Ivica Olić, koji je ponikao u ovom mjestu. Naglasio je Olićevu povezanost za svojim zavičajem koji nikada nije zaboravio.

Zorislav Srebrić je o Ivici govorio kroz brojke ističući u superlativima njegove domete, velika igračka dostignuća kao igrača i čovjeka. U ime suigrača iz reprezentacije i izbornika Bilića i cijelog stručnog stožera  reprezentacije Ivici Oliću je čestitao na izboru Aljoša Asanović. Potom je govorio Ivica Olić, koji je posebno naglasio da mu je neobično drago  što je  drugu godinu za redom primio ovu prestižnu nagradu, ali najviše stoga jer je ovaj trofej nogometaša godine primio  upravo  u Davoru. "Ja sam neobično zadovoljan sa ova dva osvojena trofeja", naglasio je među ostalim, "ali, nadam se da će ih biti još - pokoji". Tamburaši popularnog davorskog banda Satir svirali su Ivici dugo u noć zavičajne slavonske melodije, koje su ga posebno dirnule i vratile sjećanja na bezbrižnu mladost u njegovu nezaboravnom Davoru.

KADETI NG UNITASA POBJEDNICI

U Novoj Gradiški je u organizaciji MNK NG Unitasa održan 1. krug natjecanja za kadetsko prvenstvo Druge hrvatske malonogometne lige, Istok. Nastupile su 3 momčadi: Bonita iz Požege, No limit auto Tiho iz Virovitice i NG Unitas iz Nove Gradiške. Nakon zanimljivih i kvalitetnih igara naslov pobjednika osvojio je premoćno domaći NG Unitas osvojivši 4 boda (13:8), drugi su Požežani s 2 (8:8), a treći Virovitičani s jednim bodom (6:11). REZULTATI: NG Unitas - Bonita 5:5 (3:2), Bonita - No limit auto Tiho  3:3 (1:2) i NG Unitas - No limit auto Tiho 8:3 (3:0). Pobjednička momčad NG Unitas: Maričević, Bodrožić, Borovac, Malenica, Pavišić, Vlainić, Magdić, Severović, Martin Vlaović, Marko Vlaović, Popčević, Vidović. TRENER: Miroslav Pavišić.

KADETKINJE SLAVONKE ZAVRŠILE NATJECANJE

Kadetkinje Slavonke odigrale su sedmi krug Prve hrvatske mlađe kadetske rukometne lige, sjever, godišta '96 i mlađe u Ivancu odigravši dvije utakmice. U prvom susretu Slavonka i Zelina odigrali su neodlučno 17:17 (9:10), a u drugoj je domaći Ivanec pobijedio Slavonku s 13:10 (4:4).

Ovim krugom natjecanja u Prvoj kadetskoj ligi završila su za ovu godinu. Slavonka je obje utakmice odigrala u sastavu : Križan, Sabljak, Laslo, Sekulić, Malnar, Sjeverac, Brkić, Sokić, Čivić i Maras, uz trenericu Jasnu Čulinu.

LORENA SAVI ZLATNA

Karataši Nove Gradiške sudjelovali su u konkurenciji dvadesetak klubova iz Hrvatske i Srbije na prestižnom natjecanju, gdje su postigli zapažene rezultate. Izvrsna Lorena Savi u kategoriji "učenice, kate" osvojila je zlatnu medalju, dok je u kategoriji "učenice, borbe" do 32 kg osvojila 3. mjesto. Bruno Masnica je u katama izgubio meč za 3. mjesto, ali je zato u kategoriji borbi uzeo brončanu medalju. Mlađi kadet Stjepan Višić je borbama do 41 kg, poslije prvog odlično odrađenog meča kojeg je dobio s 9:0, izgubio u polufinalu od kasnijeg pobjednika kategorije tijesno s 2:3 i tako osvojio brončanu medalju. Toni Krajačić je u kategoriji mlađi kadeti preko 57 kg osvojio 3. mjesto, a Monika Vondra je osvojila 2. mjesto u kategoriji mlađih kadetkinja preko 55 kg. Srebrnu medalju osvojila je i Sandra Stilinović u kategoriji kadetkinja preko 55 kg borbe.

14 MEDALJA TAEKWONDAŠIMA

Članovi Taekwondo kluba "Vukovi" iz Nove Gradiška na prvenstvu Slavonije i Baranje u konkurenciji 210 sudionika iz 12 klubova postigli su izvanredan uspjeh osvojivši sa 19 boraca čak 14 medalja, u različitim kategorijama, od toga 2 zlatne, 6 srebrnih i 6 brončanih. Zlatne medalje osvojili su: Andrija Mihaljević i Tin Katalenac, srebrne: Mihovil i Marin Pastulović, Arijan Dragić, Karmen Maglov, Martina Rakitić, Lora Peić,  brončane medalje: Dario Ograjšek, Mislav Pastulović, Mihael Maglov, Krešimir Marković, Ivona Pejaković i Tomislav Gazica. Najvrijednije je svakako zlato seniora Andrije Mihaljevića. Za takav uspjeh TKW kluba "Vukovi" zaslužan je njihov trener Damir Javorović.

PONOVNO VIŠIĆ NA ČELU

Na izbornoj godišnjoj skupštini Atletskog kluba "Nova Gradiška" pod vodstvom predsjednika Ivana Višića u 13 točaka dnevnog reda izvršena je analiza rada kluba. Istaknuta je posebno pozitivna novina jer u klubu sada rade 4 stručnjaka: 3 profesora TZK i trenerica Ivanović, tajnica kluba, koja je na 5. semestru školovanja na Kineziološkom fakultetu. Kao mladi klub najviše rade s brojnom mladeži, koji se uspješno natječu u Hrvatskoj atletskoj ligi, Sjever. Uspješni su organizatori "atletske limačijade" koja se svake godine održava u Novoj Gradiški, a na kojoj se okupi gotovo sva atletska mladež Hrvatske.

Na skupštini je snažno podržana inicijativa trenerice Sandre Ivanović kako bi se konačno sustavno riješio najveći problem, ne samo atletike, nego i cjelokupnog novogradiškog sporta, a to je pitanje trajnih sistematskih pregleda sportaša, koji se sada održavaju površno ili nikako. Na skupštini je bio ravnatelj novogradiške bolnice dr. Zoran Jukić, koji je i kao član Gradskog vijeća obećao pronaći moguće rješenje tog aktualnog problema kroz sufinanciranje Grada iz pričuve. Na kraju je izabrano novo vodstvo kluba: Ivan Višić, predsjednik, Sandra Ivanović, tajnica, Lidija Domiter, blagajnica.

Izvršni odbor sačinjavaju: Ivan Višić, Sandra Ivanović, Marina Holenda, Darko Jurišić, Jorge Vivalos, Marjana Vidošić, Matija Marjanović. Nadzorni odbor: Josip Pavić, Snježana Vivalos, Olga Matošević. Skupštinu kluba čine: Ivan Višić, Sandra Ivanović, Matija Marjanović, Mladen Šop, Dinko Šporčić, Darko Jurišić, Jorge Vivalos, Ivan Abrić, Željka Šebalj, Miroslav Vrebac, Tomislav Maraković, dr. Zoran Jukić, Marjana Vidošić i Krešimir Knežević. Disciplinski sud: Ivan Abrić, Željka Šebalj, Tomislav Maraković.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba