ŠKOLA ANTE STARČEVIĆA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
06. lipnja 2018.

Potpisan ugovor o energetskoj obnovi  i najavljen projekt dogradnje škole


Župan Danijel Marušić potpisao je s tvrtkom „L Projekt" d.o.o. iz Jakšića ugovor o početku radova energetske obnove školske. Ugovor vrijedan 2.224.314 kuna  potpisao je u nazočnosti načelnika Općine Rešetari Zlatka Age, ravnatelja škole Tihomira Batale i županijske  pročelnice Anice Vukašinović.

Radovi energetske obnove trajat će četiri mjeseca, a obuhvaćaju izgradnju toplinske izolacije vanjske ovojnice,  stropova, krova i stolarije, kao i ugradnju toplinskih ventila na radijatorima i zamjenu rasvjete energetski učinkovitijom. U sklopu energetske obnove, postojeća kotlovnica umjesto  loživog ulja koristit  će zemni plin. Obnovit će se i krovište sportske dvorane. Treba istaknuti da će škola  ostvarivati uštedu toplinske energije od čak 73 posto.

Energetskoj obnovi  škole treba dodati i najavu rekonstrukcije  i dogradnje  školske zgrade. Projekt rade  Brodsko-posavska županija, Ministarstvo znanosti  i obrazovanja o Općina  Rešetari. Projekt vrijedan 8 milijuna kuna  trebao bi se realizirati do 2020. godine.

Nisu stoga danas zadovoljstvo krili župan Danijel Marušić, ravnatelj škole Tihomir Batalo i općinski načelnik Zlatko Aga. Složni su da će rešetarački osnovci  napokon dobiti  školu primjerenu vremenu  u kome živimo,  ističući pritom  zajedništvo  u realizaciji projekta, ali i zahvalu svima onima koji su dali i daju svoj doprinos da se  uvjeti za osnovno obrazovanje u Rešetarima dignu na zavidan nivo.

Župan Danijel Marušić izrazio je zadovoljstvo dinamikom radova energetske obnove škola koje Brodsko-posavska županija ove godine provodi u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost među kojima je i škola u Rešetarima koja je također  ostvarila pravo na bespovratna sredstva iz europskih strukturnih investicijskih fondova namijenjenih povećanju  energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Razloga da najzadovoljniji bude imao je ravnatelj škole Tihomir Batalo jer je današnje potpisivanje ugovora bio najljepši poklon koji je škola mogla dobiti uz 187. obljetnicu  školstva u Rešetarima  i 70. obljetnicu škole.

Ništa manje zadovoljan nije bio ni Zlatko Aga, načelnik Općine Rešetari, jer će kada se obave radovi  energetske učinkovitosti i škola dogradi u  općini Rešetari osnovne  škole uz tradiciju imati  i sve uvjete za potrebe  suvremenog osnovnog obrazovanja.

img1
img10
img11
img12
img13
img14
img15
img16
img17
img2
img3
img4
img5
img6
img7
img8
img9
01/17 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba