TURISTIČKA ZAJEDNCA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE PDF Ispis E-mail
Autor TZBPŽ   
16. lipnja 2018.

BRODSKO KOLO

Priopćenje

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije u suradnji sa Obrtničkom  komorom  Brodsko-posavske županije i Folklornim ansamblom Broda odlučila je ove godine dodatno obogatiti i uljepšati vizualni identitet našega grada u vrijeme manifestacije „Brodsko kolo“ koja se održava svake godine sredinom lipnja i koja je najstarija folklorna manifestacija  u Hrvatskoj.

U nastojanju promocije tradicijske kulture našega  kraja, svoje izloge  u ovaj akciji prigodno su uljepšali slijedeći vlasnici trgovina/obrta u Sl. Brodu;

 

  1. 1. Trgovina i butik „Mako“ – P. Krešimira IV br.  26,
  2. 2. „Mlinar“ d.d. – P. Krešimira IV br.   8,
  3. 3. Krojački obrt „Lauticija“ – Mesićeva 62,
  4. 4. Trgovina-butik „Veronika“- P. Krešimira IV br. 18,
  5. 5. Pekarnica „Janković“- P. Krešimira IV br.  5,
  6. 6. Obrt za trgovinu „Madlen“ – P. Krešimira IV br. 44.

 

 

Svi su oni  prigodnim  detaljima iz života našega kraja ( rukotvorine, suveniri, )  uljepšali grad, doprinijeli značaju  i potrebi o očuvanju kulturnog naslijeđa, a smotri „Brodsko kolo“ dati jedan novi sadržaj.

 

Namjera nam je bila da centar  grada  zajedno pretvorimo u jednu prigodnu  etnografsku izložbu. Očekivali smo više prijava međutim kako je ovo prva godina s ovakvim dodatnim sadržajima,  smatramo da će ubuduće biti veći interes  te da će i ostali prepoznati smisao i doprinos svih nas  u kreiranju i čuvanju kulturne i tradicijske baštine Brodsko – posavske županije i našega Graničarskog posavlja.

 

Turistička zajednica nagraditi će kako je u javnom pozivu i naznačila tri najbolje uređena etno-kutka te valorizirati nagradom od 1.000,00 do 3.000,00 kn a ostalima prijavljenima također  uz pomoć Obrtničke komore i Folklornog ansambla nagradu od 500,00 kn te dodatno uručiti i  prigodne poklone.

 

Svečanost proglašenja prva tri nagrađena ali i zahvalu svim uključenima u ovu akciju  upriličiti ćemo  zajedno sa „Revijom narodnih nošnji i izborom najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji“,  dana 17. lipnja 2018.g. /nedjelja/,   s početkom u 20,00 sati u K.K.D. „Ivana Brlić Mažuranić“ u Sl. Brodu.

DSC_1598
jankovic1
Lauticija1
mako2
mlinar2
veronika1
veronika2
1/7 
start stop bwd fwd

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba