KNJIŽNICA GORNJI BOGIĆEVCI PDF Ispis E-mail
Autor Jasminka Nikolić   
04. srpnja 2018.

Fra Josip Zvonimir Bošnjaković posjetio Narodnu knjižnicu i čitaonicu „Grigor Vitez“

 

Ovih dana u goste nam je došao uvijek dragi gost, bivši župnik, katolički svećenik i franjevac župe Duha Svetoga fra Josip Zvonimir Bošnjaković sa uvaženim gostima. Naime, fra Josip je poslije operacije „Bljesak“ stigao u Gornje Bogićevce gdje je bio angažiran u gradnji nove, sadašnje crkve. Tako je na temeljima stare, razrušene crkve u Domovinskom ratu, nikla nova.

Rođen u Tuzli davne 1929. godine, gdje je više godina bio župnik i gvardijan, a danas je župni vikar, imali smo čast „dobiti“ ga za župnika u našoj župi. Uvijek nam se rado vraća, tako je bilo i ovaj put, opet je posjetio našu knjižnicu i bio oduševljen novom knjižnom građom i opremom, kao i gosti koji su prvi puta u Gornjim Bogićevcima i našoj knjižnici. Pun optimizma, entuzijazma, energije… još jednom nam svima pokazao kako godine nisu važne, već čovjekova vjera i ljubav koju on poklanja svima nama.

Napisao je dva prekrasna djela „Svjedok jednog vremena“ – moja usputna sjećanja ; 2005. godine i „Istrpljena vremena“ ; 2013. godine. Kako nam je u razgovoru rekao u fazi je pisanje i treće knjige koja će uskoro ugledati svjetlo dana i iskreno se nadamo kao ćemo opet imati tu čast i držati je na policama naše knjižnice.

Hvala Vam fra Josipe, za sve što ste učinili za naše mještane i naše mjesto.

 

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba