GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
09. srpnja 2018.

„Penzionerka“ umjesto rugla postaje ljepotica u središtu grada

 

Već neko vrijeme traju radovi uređenja dijela parka i  prostora ispred zgrade gradske uprave. Kada će radovi biti završeni i što se još planira raditi da bi  središte  grada  dobilo novi sjaj pitali smo gradonačelnika Vinka Grgića.

„Uvjet je i bio da prostor ispred gradske upravne zgrade bude popločen do Novogradiškog glazbenog ljeta.  Hoćemo li uspjeti postaviti  rasvjetu, elemente urbanog mobilijara i neke druge planirane sadržaje, to ćemo vidjeti jer se radi o doista velikom poslu. Uz to smo imali  nekoliko problema.  Trenutno  se postavljaju različite instalacije, mijenja se kanalizacija i vodovod zbog čega su malo i privremeno zastali radovi.  Kao  što sam rekao popločavanje će biti završeno do najpoznatije novogradiške glazbeno-kulturne manifestacije“, kazao  je gradonačelnik Vinko Grgić.

Vizura Trga kralja Tomislava se mijenja, a ono što će  Novogradiščane obradovati su promjene na  Cvjetnom trgu  jer će se napokon novo lice dobiti  tzv. „penzionerka“  koja je godinama  bila ruglo u središtu grada.

„Radi se o kompleksu stambenih zgrada. Rekao bih da je to "uspavana ljepotica", zgrada koja je arhitektonski vrlo korektna i cijenjena u struci. Međutim, oronula je i ne izgleda lijepo iako dominira u  centru grada. Vlasnici stanova zajedno s upraviteljem su se dogovorili krenuti u jedan ozbiljan projekt vrijedan skoro pola milijuna kuna. Javili su se na naš natječaj i dobit će  od Grada potporu od  200.000 kuna.  Od ponedjeljka 9. srpnja počinje rekonstrukcija fasade što nas veseli  jer će uljepšati ovaj dio grada. Također, tražimo i ponude za zgradu Zagrebačke banke, koju ćemo  uputiti u Upravu i zamoliti ih da to naprave, a radimo isto i za zgradu u kojoj se nalaze službe HZZO-a i HZZMO-a. Svi su dobili upozorenje da moraju urediti  "svoje kuće"“, naglasio je  gradonačelnik Vinko Grgić.

P1170041
P1170057
P1170041
P1170057
1/2 
start stop bwd fwd
Share
 

Komentari  

 
#1 Davida 2018-11-13 08:10
I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn additional bucks every month.
You can use the best adsense alternative for any type of website
(they approve all websites), for more info simply search in gooogle:
boorfe's tips monetize your website

Feel free to surf to my blog; BestCorrine: [obrisano]s[obr isano]FollowFai th.blogspot.se
Citat
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba