GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
09. srpnja 2018.

„Penzionerka“ umjesto rugla postaje ljepotica u središtu grada

 

Već neko vrijeme traju radovi uređenja dijela parka i  prostora ispred zgrade gradske uprave. Kada će radovi biti završeni i što se još planira raditi da bi  središte  grada  dobilo novi sjaj pitali smo gradonačelnika Vinka Grgića.

„Uvjet je i bio da prostor ispred gradske upravne zgrade bude popločen do Novogradiškog glazbenog ljeta.  Hoćemo li uspjeti postaviti  rasvjetu, elemente urbanog mobilijara i neke druge planirane sadržaje, to ćemo vidjeti jer se radi o doista velikom poslu. Uz to smo imali  nekoliko problema.  Trenutno  se postavljaju različite instalacije, mijenja se kanalizacija i vodovod zbog čega su malo i privremeno zastali radovi.  Kao  što sam rekao popločavanje će biti završeno do najpoznatije novogradiške glazbeno-kulturne manifestacije“, kazao  je gradonačelnik Vinko Grgić.

Vizura Trga kralja Tomislava se mijenja, a ono što će  Novogradiščane obradovati su promjene na  Cvjetnom trgu  jer će se napokon novo lice dobiti  tzv. „penzionerka“  koja je godinama  bila ruglo u središtu grada.

„Radi se o kompleksu stambenih zgrada. Rekao bih da je to "uspavana ljepotica", zgrada koja je arhitektonski vrlo korektna i cijenjena u struci. Međutim, oronula je i ne izgleda lijepo iako dominira u  centru grada. Vlasnici stanova zajedno s upraviteljem su se dogovorili krenuti u jedan ozbiljan projekt vrijedan skoro pola milijuna kuna. Javili su se na naš natječaj i dobit će  od Grada potporu od  200.000 kuna.  Od ponedjeljka 9. srpnja počinje rekonstrukcija fasade što nas veseli  jer će uljepšati ovaj dio grada. Također, tražimo i ponude za zgradu Zagrebačke banke, koju ćemo  uputiti u Upravu i zamoliti ih da to naprave, a radimo isto i za zgradu u kojoj se nalaze službe HZZO-a i HZZMO-a. Svi su dobili upozorenje da moraju urediti  "svoje kuće"“, naglasio je  gradonačelnik Vinko Grgić.

P1170041
P1170057
P1170041
P1170057
1/2 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba