HRVATSKA SELJAČKA STRANKA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor ŽO HSS   
06. listopada 2018.

Ministre vrati se pacijentima


HSS-u je  podržao inicijativu za smjenom ministra Kujundžića, smatraju kako bi bilo najkorektnije da sam da ostavku i ode raditi u bolnicu posao koji zna raditi i najbolje ga radi.

U ime HSS-a na tiskovnoj konferenciji u  Hrvatskom saboru govorio je saborski zastupnik Davor Vlaović koji je zapitao Zašto ostavka ministra zdravstva?

„Neka ministar dođe u ambulantu općinu Vrbje, u Okučane, Oprisavce ili Gunju i objasni baki koja čeka liječnika  zašto ga nema i neka joj kaže kada će biti. Trebao je organizirati sustav, ništa ne čini, a liječnika obiteljske medicine nema. Zdravstvena zaštita nije jednako dostupna svim građanima Hrvatske. Stalno ističemo da pacijent mora biti u fokusu zdravstvenog sustava i ministra.

Ministar pokazuje stalnu nebrigu. Sustav domova zdravlja se urušio. Nekada su naši domovi zdravlja bili primjer, u Europi, kako se organizira primarna medicina, a danas je taj sustav na izdisaju. Ministar ništa ne poduzima. Pacijenti koji nemaju dostupnog liječnika obiteljske medicine putuju 50-60 kilometar i zagušuju objedinjene bolničke hitne prijeme. Tu treba pohvaliti liječnike bolničke hitne koji nesebično daju sebe, a budu kažnjeni jer rade prekovremeno.

HSS je predlagao povećanje upisnih kvota na medicinske fakultete, akademska godina kreće, a kvote su ostale iste, liječnika nedostaje. Predlagali smo objedinjavanje hitnih bolničkih prijeme i županijskih zavoda za hitnu medicinu, smanjili bi se troškovi i povećala efikasnost. Ništa nije učinio! Zato neka se vrati u bolnicu, radi svoj posao i tako pomogne smanjenju lista čekanja.

Sustav ne funkcionira zbog nekih interesnih skupina kojima se pogoduje. Kakav je on ministar najbolje govori odnos Premijera i ministara prema njemu u Sabornici, sjedi na pomoćnoj stolici. Kad nema mjesta za njega neka se vrati u bolnički zdravstveni sustav“,zaključio je Vlaović.

Zahtjev za smjenu ministar Kujundžića podržali su klubovi zastupnika Mosta, Živog zida i SDP-a .

Share
 

Komentari  

 
#1 Azucena 2018-11-03 02:09
I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn extra bucks every month.
You can use the best adsense alternative for any type of website (they
approve all websites), for more info simply search in gooogle:
boorfe's tips monetize your website

Here is my site: BestDustin: [obrisano]s[obr isano]CleverHer mine.blogspot.com
Citat
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba