NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. prosinca 2018.

Priznanje novogradiškoj Bolnici za doprinos u zbrinjavanju ranjenih hrvatskih branitelja

 

Svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana grada bila je prigoda da pukovnik u mirovini Rudolf Klicper, preda u ime Hrvatskog časničkog zbora Grada Zagreba i Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 99. brigade preda priznanje Općoj bolnici Nova Gradiška, za doprinos koji su njeni djelatnici dali u zbrinjavanju ranjenih hrvatskih branitelja na novogradiškoj bojišnici tijekom 1991. i 1992. godine.

Podsjetimo, 99. brigada ZNG/HV sastavljena od pripadnika iz zagrebačke Gradske četvrti Peščenica branila je Novu Gradišku na novogradiškoj bojišnici za vrijeme najžešćih borbi. u jesen i zimu 1991. godine i početkom 1992. godine.

Zagrebački branitelji nisu zaboravili doprinos koji je Opća bolnica Nova Gradiška, iako i sama na meti neprijateljskog dalekometnog topništva, imala u životima ranjenih hrvatskih branitelja. Priznanje Općoj bolnici pukovnik Klicper uručio je ravnatelju dr. Josipu Kolodzieju.

Dodajmo da Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 99. brigade i Hrvatski časnički zbor Grada Zagreba, predvođeni ratnim zapovjednikom, pukovnikom Ivicom Babićem, pukovnikom Rudolfom Klicperom ne propušta niti jedno obilježavanje obljetnica Domovinskog rata u Novoj Gradiški. Redovni su gosti Grada Nova Gradiška i novogradiških branitelja.

img1
img2
img3
img4
img5
img6
1/6 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba