NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor GradNG   
10. siječnja 2019.

Obilježavanje Dana međunarodnog priznanja RH

 

Tradicionalno obilježavanje Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske održati će se 15. siječnja u organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije Brodsko-posavske županije, a pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška. Nositelj organizacije je Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška.

U povodu 27. obljetnice međunarodnog priznanja RH na središnjem gradskom trgu okupiti će se članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata i ratnih postrojba, izaslanstva jedinica lokalne samouprave, udruga civilnog društva i političkih stranaka, ustanova i institucija.

Položiti će se vijence i zapalili lampioni kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, a minutom šutnje i molitvom odati će se počast najzaslužnijima za slobodnu i neovisnu domovinu.

U Domu kulture održati će se svečana akademija i evocirati sjećanja na Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske 15. siječnja 1992. godine kada je Republiku Hrvatsku, nedugo nakon proglašenja njezine neovisnosti, priznalo svih dvanaest tadašnjih članica Europske unije te Austrija, Kanada, Bugarska, Mađarska, Poljska, Malta, Norveška i Švicarska. Do kraja siječnja 1992. godine RH su priznale ukupno 44 države.

Dan međunarodnoga priznanja Republike Hrvatske, kao spomen dan obilježava se 15. siječnja. Domjenak i druženje za sve uzvanike održat će se u Vatrogasnom domu.

 

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba