SLAVONSKI BROD PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
05. veljače 2019.

Uvedene pripremne mjere obrane  od poplava  u Davoru, Slavonskom Kobašu i Slavonskom Brodu

 

Uslijed naglog topljenja snijega  i oborina  proteklih dana je došlo do  naglog porasta vodostaja  na vodotocima u Hrvatskoj. U  protekla dva dana vodostaj Save  raste  5 do 7 centimetara na sat. Tijekom noći i jutra uvedene su  pripremne mjere  obrane od poplave  na mjernim postajama Davor, Slavonski Kobaš i Slavonski Brod.

Prema podacima Hrvatskih voda  i prognozama rasta  vodostaja narednih se dana  očekuje daljnji rast  vodostaja Save, a  vrhunac   vodostaja  očekuje se u četvrtak, 7. veljače.  U tom će razdoblju  vodostaj  Save  porasti  za oko 200 cm što,  prema  prognozama Hrvatskih voda,  neće doseći razinu  na kojoj  se uvode redovne mjere obrane od poplava.

Razloga za zabrinutost  naglim porastom vodostaja Save  za sada nema. Stožer  Civilne zaštite Brodsko-posavske županije u suradnji s Hrvatskim vodama  pozorno će i nadalje pratiti razvoj situacije  i o svim promjenama  pravovremeno će izvještavati javnost - navodi se u priopćenju Stožea  Civilne zaštite Brodsko-posavske županije i njegovog načelnika Stjepana Bošnjakovića.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba