OBNOVA OSNOVNIH ŠKOLA PDF Ispis E-mail
Autor bpž.hr   
07. veljače 2019.

Energetska obnova osnovnih i srednjih  škola

Osnovna škola Ivan Goran Kovačić Staro Petrovo Selo  i Osnovna škola  „Mato Lovrak“ dvije su od  devet škola u Brodsko-posavskoj županiji  u kojima su prošle godine  započeli radovi na energetskoj obnovi.  U nekim školama radovi su  završeni, a petrovoselska i novogradiška osnovna škola  su  među onima  gdje izvođač  u ovoj godini radove privodi kraju.

Kako ističe župan Danijel Marušić, obrazovanje je jedan od ključnih čimbenika razvoja. Stoga su u okviru nadležnosti Županije u organiziranju i financiranju djelatnosti osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja nastavljene aktivnosti na unapređenju djelovanja školskih ustanova, poboljšanju  materijalnih uvjeta, te financiranju programa i projekata iznad minimalnog standarda. Ulaže se  u osnovno i srednje školstvo kroz tekuće investicije, energetsku obnovu i rekonstrukciju.

Krajem prošle godine s predstavnicima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, potpisani je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020., za energetsku obnovu devet škola s područja Brodsko- posavske županije. Sredstva su odobrena za osnovne škole „Ivan Filipović” Velika Kopanica, „Mato Lovrak” Nova Gradiška, „Josip Kozarac” Slavonski Šamac, „M.A. Reljković” Bebrina, „A.Starčević” Rešetari, „Ivan Goran Kovačić” iz Starog Petrovog Sela, Osnovne škole iz Okučana i Oprisavaca, te Srednju školu „Antun Matija Reljković” iz Slavonskog Broda.

P1230360
P1230364
P1230586
P1230587
1/4 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba