OŠ „MATO LOVRAK“ PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
08. veljače 2019.

Policija uhvatila maloljetnike koji su šarali po školi

 

Dvojica maloljetnih Novogradiščana pisala je grafite na zidu dvorane Osnovne škole „Mato Lovrak“. Utvrdili su to policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška koja pisanje grafita karakterizira kao kazneno djelo štećenja tuđe stvari. Uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu, Policija će izvješće dostaviti i Centru za socijalnu skrb.

Dodajmo da se na zgradi OŠ „Mato Lovrak“ završavaju radovi na energetskoj obnovi. Škola dobiva novo lice, a svježe oličeno pročelje privuklo je mlade vandale da na njega stave svoj potpis zbog kojeg će kazneno odgovarati, a tome imati s njima što razgovarati i djelatnici Centra za socijalnu skrb.

- Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, dana 20. siječnja, intervenirali su po dojavi u vezi ispisivanja grafita na dvorani škole u Novoj Gradiški. Policajci su na mjestu događaja potvrdili istinitost dojave, te nastavili daljnji rad, a prikupljenim operativnim saznanjima, otkrili su počinitelje kaznenog djela oštećenja tuđe stvari.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem, dana 5. veljače, za spomenuto kazneno djelo sumnjiče dvije maloljetne muške osobe.

Policija protiv obojice počinitelja podnosi posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu, kao i izvješće mjerodavnom Centru za socijalnu skrb- navodi Policija u priopćenju.

 

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba