Sportske vijesti PDF Ispis E-mail
Autor Ivo Petranović   
21. lipnja 2011.

GRANIČAR NIŽE USPJEHE

Veliko iznenađenje u Lazama priredio je županijski prvoligaš, Graničar iz Laza, pobijedivši u finalu Kupa Brodsko-posavske županije drugoligaša MV Croatiju iz Slavonskog Broda. Utakmica je završila bez pogodaka (0:0) pa je odluka pala nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (4:3). Zanimljivo, identično je bilo i u finalu Kupa Nogometnog središta Nova Gradiška kada je Graničar nakon 0:0 boljim izvođenjem penala (6:5) eliminirao iz Kupa velikog favorita, tada vodeću momčad 3.HNL, Mladost iz Cernika.

Sada su pobijedili i drugoligaša MV Croatiju u jednoj izjednačenoj, borbenoj i zanimljivoj utakmici gdje je Graničar imao više izglednih prilika, pa je konačna pobjeda, i pored toga što je izborena boljim izvođenjem jedanaesteraca, potpuno zaslužena. Naravno, oduševljenju domaćih navijača i igrača nije bilo kraja. Obje momčadi finala plasirale su se u pretkolo završnice Kupa Hrvatske.

 

OSMA LIMAČIJADA U NOVOJ GRADIŠKI

Na atletskom natjecanju mladeži u sklopu 8. HALS-a u organizaciji AK Nova Gradiška nastupilo je 12 atletskih ekipa iz 9 gradova i mjesta  Hrvatske: Bjelovara, Čakovca, Karlovca, Križevaca, Samobora, Jasenovca, Nedelišća, Vrbovca i Nove Gradiške sa 85 natjecatelja u troboju i štafetama. Prema općem sudu organizacija natjecanja bila je besprijekorna.
Prije početka natjecanja sudionike „limačijade“ pozdravio je u ime domaćina Ivan Višić, predsjednik AK Nova Gradiška, te Milan Mateša, dogradonačelnik Grada, Tomislav Brnčić, tajnik Saveza sportova i Zvonimir Iveković, predsjednik HALS-a, koji je i otvorio natjecanje.

Nakon trosatnih borbi ekipno najuspješnije su mlade atletičarke Samobora, a kod atletičara momčad Čakovca. Najbolja pojedinka bila je Lea Branilović iz Nedelišća sa 3 zlatne medalje (60 m, dalj i troboj), a kod pojedinaca Borna Antolić iz Križevaca sa dvije zlatne medalje (60 m i dalj). Na kraju su najbolje plasiranim pojedincima i pojedinkama u svim disciplinama, troboju, štafetama i za ukupni plasman  Višić, Brnčić i Iveković uručili brojne medalje, statue i pehare. Od novogradiških atletičara najuspješniji je bio Boris Lasković u bacanju vortexa na 6. mjestu , a Nikola Lasković je bio 7. u skoku u dalj, 8. u bacanju vortexa i 11. u troboju. Kod limačica najbolja je bila Ana Šporčić koja je bila 10. u trčanju na 60 metara, 11. u troboju i 13. u skoku u dalj. Ženska štafeta bila je peta, a muška sedma. Ekipno limačice su pete, a limači šesti.

DAN RUKOMETA

U organizaciji RK Nova Gradiška održan je Dan rukometa gdje su odigrane 4 utakmice raznih dobnih uzrasta u obliku revijalnog turnira. Nastupili su u prologu utakmicama mladeži dvije novogradiške osnovne škole Ljudevita Gaja i Mate Lovraka u tri uzrasne kategorije. „Super minići“ (godište 2002), škole Ljudevita Gaja pobijedili su s 8:7, dječaci 2000. godišta ove dvije škole odigrali su 10:10, pa je nakon izvođenja penala pobijedila škola Mate Lovraka s 13:12. U trećoj utakmici rukometne mladeži godišta 1998 pobijedila je škola Mate Lovraka s 22:19. U seniorskoj utakmici Veterani Nove Gradiške igrali su protiv prvog sastava  drugoligaške momčadi Nove Gradiške. Bila je to vrlo dobra, dinamična i borbena utakmica, gdje su, ipak, prema očekivanju, pobijedili rukometaši Nove Gradiške, članovi 2.HRL,Sjever s 42:32 (12:9) Za Veterane Nove Gradiške igrali su: G. Krizmanić, K. Krizmanić, Matijević, Abramović, Olić, Lasović, Grgić, Janeček, Mijatović, Ostoić, Mokricki, Lagundžija, Blažinović i Samardžija, a za RK Novu Gradišku: Latal, Penić, Prša, Barun, Ćosić, Sertić, Zaužel, Miletić, Ivanišević, Orelj, Lončarević, Duić i Milinović, uz trenera Ivana Sertića.

SPORTSKE IGRE MLADIH U 10 SPORTOVA
I ove godine,15. put zaredom, održavaju se Sportske igre mladih, manifestacija koja okuplja tisuće djevojčica i dječaka iz cijele Hrvatske . Cilj svih njih je druženje, dobri sportski rezultati i odlazak na veliku završnicu u Split. Natjecanja se ove godine održavaju u deset sportova (šah, mali nogomet, rukomet, košarka, ulična košarka, odbojka, odbojka na pijesku, graničar, tenis i badminton, a sudionici iz Brodsko-posavske županije natjecat će se prvo na županijskoj razini, nakon toga za pobjednike u regiji, istok, otkud će najuspješniji otputovati u Split.

IVAN SERTIĆ I DALJE NA ČELU

Na redovnoj godišnjoj skupštini RK „Nova Gradiška“ pod vodstvom predsjednika Ivana Sertića, koji je podnio izvješće o radu u protekloj godini, istaknuto je da su rad, rezultati i plasmani bili vrlo uspješni. Posebno je bio uspješan plasman seniorske momčadi koja je osvojila u konkurenciji 14 klubova naslov prvaka Treće hrvatske rukometne lige, Istok, i jesenas se plasirala u Drugu hrvatsku ligu, Sjever, što je veliki natjecateljski uspjeh. Tim više, jer je momčad bila najmlađa u ligi, a sastavljena je  isključivo od domaćih igrača, koje je odgojio trener Ivan Sertić još iz kadetskog uzrasta. Bez i jednog igrača sa strane i sa mladom momčadi osvojiti 6. mjesta među jakim drugoligašima je ogromni uspjeh. I kadeti su bili uspješni jer su osvajanjem 2. mjesta u 2. HRL, sjever, u konkurenciji jakih klubova ostvarili plasman u Prvu hrvatsku kadetsku ligu, gdje su nakon  34. odigrane utakmice širom Hrvatske osvojili  10. mjesto među 18 klubova. Podnijeta su i druga uobičajena skupštinska izvješća, koja su od skupštinara prihvaćena jednoglasno. Na kraju je dopunjen Izvršni odbor, koji sada ima ovaj izgled: Ivan Sertić, predsjednik, Željko Lasović i Dragan Čalušić dopredsjednici, a članovi su : Darko Bokulić, Zdravko Lang, Dubravko Penić, Vinko Grgić, Marko Mijatović i Krešimir Šagovac.

SAVEZ SPORTOVA NUDI JEFTINO LJETOVANJE NA MORU

Savez športova Nova Gradiška uputio je obavijest svim zainteresiranim sportašima, sportskim udrugama, pa i građanima i ostalim „pravnim i fizičkim osobama“ da su u mogućnosti koristiti kuću za odmor novogradiškog Saveza sportova u Biogradu u razdoblju od 20. lipnja do 15. rujna. Kuća ima dvokrevetne, trokrevetne i četverokrevetne sobe sa više sanitarnih čvorova, zajedničku kuhinju i društvenu prostoriju. Iako prioritet, kao i obično, imaju sportaši, dobrodošli su i svi građani koji žele jeftinije ljetovati na moru.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba