NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
22. svibnja 2019.

Novo lice grada

 

Energetska obnova  zgrade NK „Sloga“  jedan je u nizu projekata  na kojima se radi energetska obnova zgrada u vlasništvu Grada Nova Gradiška. Europske smjernice govore o tome da do 2020. godine bi trebala biti većina zgrada  u vlasništvu lokalne samouprave energetski  obnovljena.

Prošle godine je obnovljena zgrada vrtića. U ovom se trenutku  obavljaju radovi na Domu kulture, (zgrade katastra  i  zgrade Općinskog suda sa dvorišne strane). Napravljena je  projektna dokumentacija za energetsku obnovu zgrada u „Remontu“, zgrade Prekršajnog suda i  Društvenom domu. To su zgrade koje su  u vlasništvu su Grada, a koje treba energetski obnovit. U planu je da se, nakon raspisivanja natječaja, to obavi  slijedeće godine, a  sredstva ćemo osigurati u proračunu za 2020. godinu.

Završetkom energetske zgrada u vlasništvu grada uštedjet ćemo dosta sredstava, a druge strane zgrade će dobiti  novi izgled i doprinijeti cjelokupnoj slici našeg grada - kaže gradonačelnik  Vinko Grgić.

Dodajmo da se, osim  zgrada koje se u  sklopu  energetske obnove, obnavljaju i fasade  drugih zgrada i  njihovi interijeri. Privedeni su radovi  na zgradi Karitasa na zapadnom dijelu Trga kralja Tomislava, gdje je u tijeku obnova fasada na zgradi Katastra i  Općinskog suda.

IMG_1057
IMG_9304
P1260254
1/3 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba