NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
23. svibnja 2019.

U Novoj Gradiški sve veće zanimanje mladih za STEM područje

 

U subotu 18. svibnja Udruga Osijek Software City održala je besplatne edukacije iz STEM područja za učenice novogradiških škola u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi.

Cilj ovoga projekta pod nazivom STEM Kitteens je potaknuti djevojke na zanimanje za znanost, IT tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.Organizatori ove STEM radionice bili su Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška, Industrijski park Nova Gradiška i kao nositelj projekta udruga Osijek Software City.

Sponzori ovog projekta su Britanska ambasada, BOBI i Grad Nova Gradiška koji su darovali polaznice ove radionice prigodnim poklonima.

U sklopu projekta predavači iz Osijek Software City-a i profesori Elektrotehničke i ekonomske škole održali su zanimljive radionice za osnovnoškolke 7. i 8. razreda i za srednjoškolke, a moglo se naučiti kako kreativno napraviti robotsku ruku, kako raditi s micro bitovima i primijeniti mnoge spoznaje u 3D modeliranju. Radoznalost, zaigranost i entuzijazam preplavili su učionice i hodnike škole. U radionici je sudjelovalo čak 40 učenica naših škola, što govori da u Novoj Gradiški postoji interes za razvojem i usmjeravanjem u IT sektoru.

Na kraju održane radionice, polaznice su dobile diplomu. Djevojke su na taj način potaknute na razmišljanje o programiranju i radu na novim IT tehnologijama.

Ovu radionicu podržao je i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, koji je svojim dolaskom na radionicu pohvalio organizatore i dao podršku za promicanje i razvoj IT sektora u našem gradu.

Jedna od organizatorica, djelatnica Industrijskog parka Nova Gradiška, Marijana Škara Ivković naglasila je važnost takvih edukacija i radionica. Kako je ovo područje u kojemu je generalno više muškaraca, ova inicijativa vodi tome da se i djevojke uvedu u taj svijet jer svi znamo da su žene inicijativne, kreativne i poduzetne, posebice ako ih se ohrabri. Uz to, ovo je jedan lijep primjer suradnje potpornih institucija grada i obrazovnih ustanova koji se treba nastaviti – zaključila je.

Po završetku radionice, dogovoren je i nastavak daljnje suradnje u ovome smjeru između Nove Gradiške i Osijek Software City-a, na kojoj će sljedeći put svakako biti nešto i za naše učenike, ne samo učenice.

IMG_8790
IMG_8851
IMG_8887
IMG_8893
IMG_8898
IMG_8906
IMG_8923
IMG_8926
IMG_8949
1/9 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba