OŠ „ANTE STARČEVIĆA“ REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
24. svibnja 2019.

Obilježili Dan škole i projekt „Most prijateljstva“

 

Svečano je bilo 24. svibnja u Rešetarima. U Osnovnoj školi „Ante Starčević„ obilježili su Dan škole i nastavili projekt „Most prijateljstva“ i suradnja sa Osnovnom školom „Goce Delčev“ iz Ilendena u Sjevernoj Makedoniji.

Za goste iz Sjeverne Makedonije i predstavnike OŠ „Ante Starčević“, koje je predvodio ravnatelj Tihomir Batalo, prijem su organizirali općinski načelnik Zlatko Aga i predsjednica Općinskog vijeća Milka Perković.

Govorili su i hvalevrijednoj suradnji koja traje od 2012. godine između općina Rešetari i Ilinden, te doprinosu i zaslugama za suradnju dvaju općina, a potom i osnovnih škola, pjesnikinje Ljerke Toth Naumove koja ih je povezala.

Potpisivanjem sporazuma o međusobnoj suradnji učinjen je još jedan korak naprijed u suradnji škola i općina. Sporazum o realizaciji međunarodnog projekta „Most prijateljstva“ Ilinden - Rešetari (druga faza), koje će provesti škole na temu „Proljeće i običaji“ danas su potpisali ravnatelji škola Tihomir Batalo i Dušanka Krstevska, te načelnik Zlatko Aga. Sporazum će naknadno potpisati i načelnik Općine Ilinden Žika Stojanovski.

Gosti iz Makedonije jučer su posjetili Spomen galeriji Ivana Meštrovića u Vrpolju, a potom i Osijek gdje su sudjelovali na predstavljanju stvaralačkog rada pjesnikinje Ljerke Toth Naumove, u organizaciji Makedonskog kulturnog društva „Braća Miladinovci“, Osijek

Danas su za učenike projektnog tima OŠ Ante Starčevića i „Goce Delčev“ organizirane radionice, a u povodu Dana škole organizirane su tradicijske sportske igre za sve učenike škole i goste. Danas će se u športskoj dvorani održati i svečana akademija u povodu Dana škole.

img1
img10
img11
img12
img13
img14
img15
img16
img2
img3
img4
img5
img6
img7
img8
img9
01/16 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba