NOVI PROJEKTI U OPĆINI REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Novagra   
26. svibnja 2019.

Dogradnja Vatrogasnog doma u Rešetarima i rekonstrukcija Društvenog doma u Adžamovcima

 

Zahvaljujući utvrđenim pravcima razvoja i planovima Općina Rešetari realizirala je u proteklim godinama brojne projekte. Već godinama područje općine je veliko gradilište, a da se nastavlja unapređivati život u svim naseljima u općini, svjedoče projekti čija je realizacija u tijeku, ali i novi projekti za koje je Općina uspjela osigurati sredstva.

Za dva projekta ugovori o sufinanciranju su potpisani ovoga tjedna. Jedan je dogradnja Vatrogasnog doma u Rešetarima, a drugi rekonstrukcije Društvenog doma u Adžamovcima.

U Vodicama je 20. svibnja potpisan Ugovor o financiranju za tip operacije 7.4.1. „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu" u sektoru lokalne infrastrukture u provedbi mjere M07 -Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. -2020.. Ukupna vrijednost projekta za adaptaciju i dogradnju Vatrogasnog doma te spremnica u Rešetarima iznosi 7,2 milijuna kuna.

Svečanom potpisivanju nazočili su načelnik Zlatko Aga i predsjednik DVD-a Rešetari Krešimir Knežević.

U Zagrebu je 21 svibnja upriličeno svečano potpisivanje Ugovora o sufinanciranju rekonstrukcije Društvenog doma u Adžamovcima s Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a financiranje se provodi kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice i program podrške brdsko-planinskim područjima. Ispred Ministarstva ugovor je potpisala ministrica Gabrijela Žalac, a u ime Općine Rešetari načelnik Zlatko Aga.

Kroz program razvoja lokalne zajednice daje se podrška razvoju gospodarske i socijalne revitalizacije slabije razvijenih područja te jačanje socijalne kohezije i održivog razvoja. Ulaganjem u slabije razvijena područja nastoji se poboljšati dostupnost lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini.

p001
p002
p003
p004
p005
1/5 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba