NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
07. lipnja 2019.

Postavit će se semafori kod Fine i izgraditi kružni tok u centru grada

 

Posljednjih godina  u Novoj Gradiški  su  intenzivirani  radovi  na  regulaciji prometa  čiji je krajnji cilj, kako naglašava gradonačelnik Vinko Grgić,  u cijelosti prometno urediti grad.  Da promet bude sigurniji i protočniji,  jednako za motorna vozila i pješake, grade se značajni objekti  prometne infrastrukture.

Uz  izgrađene kružne tokove kod Kauflanda i župne crkve  Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije i uspostavljanje  jednosmjernog prometa  na južnom dijelu Trga kralja Tomislava  preostalo je još nekoliko većih projekata s kojima će se zaokružiti  planirana. regulacija prometa.  Kako doznajemo ovih dana trebaju započeti radovi  na izgradnji kružnog toka u središtu grada, a trebao bi biti postavljen  i semafor na raskrižju kod  Fine što radi Županijska uprava za ceste. Ovo raskrižje i raskrižje kod Tanga su kritična raskrižja,  posebno ono  kod Fine gdje  se svakodnevno zagušuje promet. Radi se i  na pripremama za izgradnju kružnog toka kod „Pauna“ i  podvožnjaku  ispod željezničke pruge u Benkovićevoj ulici, koji jer jedan od većih prometnih problema u gradu.

 

Dodajmo da  izgradnja  prometne infrastrukture  mijenja sliku grada i doprinosi da on  ukupno gledajući bude uređeniji i ljepši.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba