SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
11. lipnja 2019.

U petak i subotu napokon zaprašivanje komaraca

 

Aktualni sat Gradskog vijeća započeo je pitanjem Jelene Kovre (SDP) kada će napokon započeti zaprašivanje komarca koji su, kao ni jedne godine do ove, doslovce „okupirali“ grad i građane. Mihaela Đeraj, pročelnica za Društvene djelatnosti odgovorila je da će se to obaviti u petak i subotu na području cijelog grada uključujući i naselja Ljupina, Prvča i Kovačevac. Kao i obično i na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj pod presjedanjem dr. Ljepše Rakas Vujčić, s pitanjima izredali su se za govornicom gotovo si vijećnici.

Najčešća pitanja upućena gradonačelniku Vinku Grgiću odnosila su se  komunalnu i društvenu infrastrukturu, odnosno realizaciju projekata  predviđenih u gradskom proračunu za ovu godinu.  Iz odgovora  gradonačelnika Vinka Grgića na pitanje koje je uputio Franjo Kikić (SDP) doznali smo da će se vrlo brzo postaviti semafori na  raskrižju  kod FINE i TANGA, da je sve spremno za početak radova na kružnom toku u centru grada i da se prikuplja dokumentacija za, kružni tok kod Pauna. Radovi se intenziviraju na izgradnji Sportskog centra „Slavča“ saznalo se nakon pitanja Vesne Đapić (SDP), a da će  grad uskoro u cijelosti imati novu javnu rasvjetu nakon pitanja Ljiljane Ptačnik (HDZ),  koja je  i na ovoj sjednici negodovala zbog mraka u Frankopanskoj ulici koji traje, kako je kazala, već dvije i pol godine. Jedno od pitanja koje se ponavlja na sjednicama Vijeća  je i promet vozila u Ulici Slavonskih graničara. Postavio  ga je Igor  Babić (SDP) koji je govorio o bahatosti pojedinaca koji parkiraju ispred kafića i još se ljute na pješake. Realizacija  velikih investicija  u Industrijskom paku - Tehnološki inkubator, CEKOM i komunalna infrastruktura  - vrijednih 150 milijuna kuna, zanimala je Marijana Radića (SDP). Odgovarajući na ovo pitanje gradonačelnik Vinko Grgić je dodao  i fotonaponsku elektranu, kazavši da se projekti financiraju  iz EU fondova i da se  mora poštivati procedura, da su radovi pred početkom ili je procedura pred završetkom.

 

Na sjednici je prihvaćen izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Nove Gradiške za 2018. godinu. Vijećnici HDZ-a  su bili protiv. Kako je obrazložila mr. Ljiljana Lukačević razlog je isti kao i kod  usvajanja proračuna, a to je njegova nerealnost što, kako je kazala i pokazuju stavke u njegovom izvršenju. S njom se nije složio gradonačelnik Viko Grgić koji je kazao da je proračun za njega Sveto pismo, ali da se dinamika ne može uvijek planirati. Zadovoljan je realizacijom kakvu, kazao je, ima malo gradova i naglasio da se iz proračuna ništa nije uklonjeno već samo malo pomaknuto. Sličan prigovor vijećnika HDZ-a i odgovor gradonačelnika odnosio se i na  izvješće  o izvršenju programa  gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture  za 2018. godinu, kojeg također vijećnici HDZ-a nisu prihvatili.

Izvješće o izvršenju programa održavanja komunalne infrastrukture u gradu  za 2018. godinu jednoglasno je prihvaćeno. Razlog izmjenama i dopunama proračuna za ovu godinu je novi projekt koji se može kandidirati prema Državnom proračunu i sredstva za izbore Vijeća nacionalnih manjina  u iznosu od 47.000 kuna. Radi se o kapitalnom projektu, adaptaciji  i multimedijalno opremanje Centra za posjetitelje „Vrata Slavonije“ u kojemu će grad  sudjelovati u financiranju sa 20 posto. Vrijednost projekta je 1.050.000 kuna.

HDZ-ovi vijećnici su bili protiv. Kako je kazala mr. Ljiljana Lukačević očekivali su da će  se ovim rebalansom gradski napuhani proračun približiti realitetu, a nije im bilo ni jasno što je Centar za posjetitelje „Vrata Slavonije“. Da im je to bilo objašnjeno možda bi imali drugačiji  stav, kazala je mr. Lukačević. Marijan Radić (SDP) je kazao kako je proračun živo tijelo, podložan svakodnevnim  promjenama i dokument koji osigurava nesmetano funkcioniranje grada. Dodao je da ulaskom Hrvatske u Europsku uniju gotovo svakodnevno se raspisuju novi  natječaji i treba se prilagođavati novonastaloj situaciji.    Na dnevnom redu današnje sjednice  vijećnici su raspravljali o izvješćima gradskih ustanova i društava.

img1
img10
img11
img12
img13
img14
img15
img16
img17
img18
img2
img3
img4
img5
img6
img7
img8
img9
01/18 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba