OPĆINA OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
15. lipnja 2019.

Svečano obilježen  Dan općine i župni blagdan Sv. Vida mučenika

 

Ima razloga da ovih dana bude svečano i dostojanstveno u Okučanima. Okučanci obilježavaju Dan općine  i župni blagdan Sv. Vida mučenika.

Pod predsjedanjem Ivice Pivca, 14. lipnja  je održana svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su općinskim priznanjima nagrađeni pojedinci koji su raznim područjima života doprinijeli  razvoju općine, a kod spomenika Kristalne kocke vedrine   položeni su vijenci i zapaljene svijeće u čast, ponajprije   hrvatskih branitelja koji su  oslobađajući okupirani dio zapadne Slavonije i Okučane,  svoje živote utkali u slobodnu i neovisnu domovinu. Počast je odana i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, svim hrvatskim braniteljima, državnim institucijama  i pojedincima koji su  dali svoj doprinos  u oslobađanju Okučana, a potom povratku stanovništva, obnovi  i izgradnji. Nakon polaganja vijenaca u  župnoj crkvi  služena je sveta misa.

Tradicionalno,  svečana sjednica  upriličena u povodu  Dana općine  bila je prilika da se govori  o postignućima,    realiziranim projektima i ostalim  poslovima iz djelokruga lokalne samouprave, te smjernicama  za naredno razdoblje  i naporima da   Okučani   budu, kako je to kazao načelnik Aca Vidaković,  ugodno mjesto za život ljudi.

Ivica Pivac, predsjednik Općinskog vijeća, a potom opširno i  načelnik Aca Vidaković  sa zadovoljstvom su govorili o  izgradnji komunalne i društvene infrastrukture, demografskim mjerama   i izdvajanju više novca za novorođenu djecu, predškolski  odgoj i  obrazovanje.

Nažalost, kazao je Aca Vidaković,  novac koji država daje  lokalnoj samoupravi   i  s kojim sada  Općina raspolaže   trebali smo dobivati  barem pet godina prije pa se  ne bi desilo da  mladi ljudi napuštaju Okučane.

Općina Okučani smanjila je na 300 kuna  naknadu koju roditelji plaćaju za boravak djece u vrtiću. Djece ima, ali ona nemaju, kako je kazao Ivica Pivac, tetu u vrtiću.

Načelnik Aca Vidaković zahvalio se svima, pojedincima i institucijama,  od Brodsko-posavske županije do ministarstava i Vlade RH, koji su do sada doprinosili da se  Okučani komunalno izgrade  i unaprijedi društvena infrastruktura. Posebno je istaknuo suradnju i  projekte  od zajedničkog interesa  koje Općina Okučani  provodi zajedno sa susjednim općinama i čemu je u ime općinskih načelnika   govorio Pavo Klarić, načelnik Općine Gornji Bogićevci.

Da će općina Okučani i  u narednom periodu  imati potporu u unapređivanju ukupnog života stanovništva  potvrdili su  zamjenik brodsko-posavskog župana Damir Mirković i predsjednik Županijske skupštine i saborski zastupnik Pero Ćosić.

Načelnik Aca Vidaković i predsjednik Općinskog vijeća Ivica Pivac  uručili su ovogodišnja općinska priznanja.

ZLATNU  PLAKETU Općinsko vijeće  dodijelilo je KATICI MIŠKOVIĆ, pomoćnici ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije, za doprinos  u razvitku  komunalne infrastrukture na području općine Okučani.

PRIZNANJA  su dobile MARIJA VUČKOVIĆ,  državna tajnica  u Ministarstvu poljoprivrede za izniman doprinos u razvoju  lokalne zajednice pružanjem stručne pomoći obiteljskim  poljoprivrednim gospodarstvima  na području općine Okučani,  RAHELA RADECKI  IVAKIĆ, učiteljica razredne nastave  u Osnovnoj školi  Okučani, za  nesebičan i predan  volonterski rad sa nekoliko  generacija plesne skupine  koja je  s ponosom predstavljala Općinu Okučani  u brojnim gradovima i MANDA BOŽANOVIĆ, za njegovanje tradicijskih  običaja na području općine Okučani  i volonterski rad  u svim  zabavnim i kulturno-umjetničkim manifestacijama na području općine Okučani.

Okučanci slave  svog zaštitnika  sv. Vida, a u nedjelju će se, sada već tradicionalno, ispred  školske sportske dvorane okupiti  brojne  udruge  na Danu  okučanskih udruga i druženju s  građanima.

img0
img1
img10
img11
img12
img13
img14
img15
img16
img17
img18
img19
img2
img20
img21
img23
img24
img3
img4
img5
img6
img7
img8
img9
01/24 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba