OPĆINA DRAGALIĆ PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
18. lipnja 2019.

Održana konstituirajuća sjenica Vijeća srpske nacionalne manjine u  općini Dragalić

 

Na sinoć održanoj konstituirajuća sjenica Vijeća srpske nacionalne manjine u   općini Dragalić za predsjednicu Vijeća jednoglasno je izabrana Ranka Milojković, a za zamjenika Ljuban Banjanac.  Na sjednici je bilo nazočno devet od deset članova Vijeća i  jednoglasno su  izabrani.

Do konstituiranja vijeća  sjednicom je predsjedao  načelnik Zvonimir  Karlik, a potom je  predsjedanje preuzela  Ranka  Milojković nakon utvrđivanja da je  dobila najveći  broj glasova  na izborima  održanim 5. svibnja.

Vijećnike je upoznao s  rezultatima izbora. Od ukupno 148 birača  upisanih u popis birača glasovanju se odazvalo 60 birača, odnosno 40,54 posto.  Važećih listića bilo je 57, a nevažeća  3.

Od ukupno 20 kandidata u Vijeće srpske nacionalne manjine u Općini Dragalić  izabrani su: Ranka Milojković (29 glasova), Ljuban Banjanac (27), Mira Banjanac (27), Ranko Borčić (27),  Mira Borčić (26), Đuro Basarić (25), Mile Marić (23), Milan Radmanović (23), Stana Samac (23) i Mirjana Cindri (16).

Načelnik Zvonimir Karlik zahvalio se vijećnicima na  odazivu kazavši kako su odazivom na sjednicu potvrdili ozbiljnost  svog izbora i zadataka koji su pred njima  kao vijećnicima. Čestitao je izabranoj predsjednici  i zaželio  puno uspjeha u radu u narednom periodu.  Naglasio je  da im on kao  načelnik stoji na raspolaganju za sva pitanja i zahtjeve, te u rješavanju problema   u skladu s financijskim mogućnostima Općine Dragalić i  odlukama Općinskog vijeća.

P1270836
P1270837
P1270841
P1270844
P1270845
1/5 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba