NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
20. lipnja 2019.

Napokon semafori kod Fine

Treba još malo strpljenja za vozače i pješake pa će promet na  raskrižju kod Fine biti reguliran semaforima.   Radi se o možda i najkritičnijoj prometnoj točki u gradu, uz ono kod TANG-a,  gdje  često dolazi do zagušenja prometa, a nisu rijetke ni prometne nesreće.

Radi se o raskrižju  koje je prometno opterećeno, nalazi se  na županijskoj cesti  i s njega se dolazi do Doma kulture, Doma zdravlja, Policije, Pošte i Zagrebačke banke, te do jednog od ulaza u naselje Urije. S druge strane  s njega se dolazi do željezničkog i autobusnog kolodvora. Ne čudi stoga velik broj vozila  na tom raskrižju, gdje su poseban problem imali vozači koji se na županijsku cestu uključuju iz smjera sjevera  i juga.

Gradonačelnik Vinko Grgić često ističe da mu je  namjera  prometno urediti  cijeli grad. Cijela ta priča postupno se privodi kraju, a bit će gotova kada se postave semafori kod TANG-a i  izgrade  kružni tokovi  na Trgu kralja Tomislava i kod Pauna. Dakako,  ostaje i  južna gradska obilaznica  (kroz Industrijski park) koja će imati velikog utjecaja za promet u gradu, posebno kamiona i drugih  većih vozila.

P1270860
P1270861
P1270860
P1270861
1/2 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba