OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
14. srpnja 2019.

I ove se godine  realiziraju  brojni projekti  koji život  znače

 

Potpisivanje ugovora o izgradnji dječjeg vrtića  „Čarobni svijet“ vrijednog 10 milijuna kuna, načelnik Zlatko Aga iskoristio je   kao priliku da govori o više projekta koji se  pripremaju ili  su u realizaciji i općini Rešetari.

- Izgradnja dječjeg vrtića je samo jedan u nizu projekata  na području općine Rešetari koji  se financirati sredstvima EU. Želim naglasiti da se nalazimo u fazi javne nabave za  izgradnju reciklažnog dvorišta  za koji smo sporazum potpisali s Ministarstvom zaštite okoliša i energetske učinkovitosti u vrijednosti od  4,9 milijuna kuna. Očekujemo  krajem srpnja  otvaranje ponuda  po javnoj nabavi, a sredinom kolovoza potpisivanje ugovora  sa izvođačem radova.

Nalazimo se u pripremi javne rasprave  projekta dogradnje mjesnog doma  i vatrogasnih spremnica. Projekt se financira kroz mjeru ruralnog razvoja, nositelj projekta je DVD Rešetari, a partner Općina Rešetari. Očekujemo da ćemo koncem rujna znati izvoditelja radova.

Želim naglasiti da radimo  dogradnju općinske upravne zgrade   iz  općinskih sredstava. U Adžamovcima u sklopu demografske obnove sa Ministarstvom za demografiju, mlade i socijalnu politiku  završavamo dodatne prostore za potrebe Dječjeg vrtića „Čarobni svijet“ i  društvene potrebe. Radi se o uređenju stare škole. Očekujemo da će radovi biti završeni do 1. kolovoza i  potom objekt stavljen u funkciju.

Pripremamo  još dva projekta. To su  promjena u krovišta na mjesnom domu u Adžamovcima  i  izgradnja  apartmanima u potkrovlju. Svi znamo da  imamo više prijateljskih općina i  s njima ostvarujemo dobru suradnju, posebno   kroz rad udruga.  Tamo ćemo ih imati gdje smjestiti kada nam dođu u goste, kako što su,  naprimjer, djeca koja dolaze na zimovanje iz Kanfanara i članovi udruga koje nam dolaze.   Za  to smo dobili novac od Ministarstva regionalnog razvoja. Do jeseni očekujemo početak radova.

U pripremi je izgradnja nogostupa i cesta, a zajedno s gradom Nova Gradiška smo u provedbi projekta Aglomeracija  i  izgradnji kanalizacije. Radovi  u  našoj općini su završeni.   Nalazimo se u fazi javne nabave za izgradnju pročistača i nadamo se da ćemo s Gradom i općinom Cernik  izgraditi pročistač za naše potrebe.

Jedan od bitnih programa koji je u provedbi  je program Zaželi. Nalazimo se u prvoj godini provedbe  tog projekta vrijednog 5 milijuna kuna.  Vodimo brigu za stare i nemoćne i ovaj se projekt,  za razliku od drugih, uspješno provodi - kazao je  načelnik Zlatko Aga  i zahvalio svim  dionicima koji  su sudjelovali u pripremi projekata i provode ih.

P1260764
P1260770
P1260764
P1260770
1/2 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba