POU MAR Nova Gradiška PDF Ispis E-mail
Autor Danijela Juranović, viša kustosica   
08. kolovoza 2019.

B KAO BOL-IZLOŽBA SLIKA TOMISLAVA ŠILIPETRA


U izložbenom prostoru POU MAR Nova Gradiška može se pogledati izložba B kao bol, akad. slikara Tomislava Šilipetra. Izložba ostaje otvorena do kraja kolovoza.

KRATKI ŽIVOTOPIS

Tomislav Šilipetar rođen je u Zagrebu. Godine 2014. završava Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi Igora Rončevića- Slikarski odsjek. Iduće godine postaje član HDLU-a.

Dobitnik je rektorove nagrade za izvrsnost 2013. godine. Slika i stvara većinom u akrilu, a teme variraju od samoće i izoliranosti do same ljudske egzistencije u društvu koje osuđuje. Preferira lazurnost i liniju koje savršeno idu uz cjelokupnu zaokupljenost izlaska iz 'uboksiranosti' debelih nanosa akademizma. Godine 2016. dobiva status samostalnog umjetnika.

 

Izlagao je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama te 2018. boravio na rezidenciji u Kaunasu, Litva.

B KAO BOL

Ciklusom posvećenom temi boli u 70 slikocrteža T. Šilipetar naglašava onu surovu i stidljivu stranu emocionalnog života, strah od smrti, nakaznosti i zaborava, nemoć u predaji dominantnom osjećaju. Radovi su odsjaj njegove vlastite stvarnosti i koristi ih kao medij kojim izražava vrlo intimno iskustvo boli, fizičke, mentalne i emocionalne, svoje, kao i one njemu bliskih ljudi, a ponekad minuciozni likovni izraz koristi kao sredstvo komunikacije i svojevrstan bunt (koji se osjeća i u odsustvu Tomislavovog prepoznatljivog kolorita i igri s drugim tehnikama) protiv sveprisutnog razarajućeg protivnika. (Danijela Juranović, viša kustosica)

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba