Davor - 10. ribarske večeri PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
12. kolovoza 2011.

RIBARSKE VEČERI  U DAVORU

Tradicionalne  ribarske večeri, održane 5. i 6. kolovoza, i ove su se godine potvrdile kao gastronomska, kulturna i zabavna manifestacija. Organizator, KUD "Matija Antun Relković" u središtu Davora okupio je nekoliko tisuća ljubitelja ribljih specijaliteta i dobre zabave. Uz tamburaše i druge glazbene sastave  lizali su se prsti poslije riblje juhe, pečene ribe na ražnju, pržene ribe i domaće pite od dizanog tijesta.

Posebnu ponudu činila su tradicijska davorska jela, davorski kavijar, riblja salata, mrena na ražnju, sušena bijela riba i riblji odresci. Naravno da se nakon jela moglo i dobro popiti pa svi oni koji su odlučili doći u Davor nisu požalili.

U organizaciji ove manifestacije, uz pomoć ostalih mještana sudjeluje 150 članova KUD-a koji pripreme i posluže gostima 2.500 kilograma razne ribe i ribljih specijaliteta.
I ove godine jedan dio središta Davora bio je namijenjen za izložbeno-prodajni prostor s rukotvorinama, suvenirima i domaćim pitama "u kvas".

U petak je cjelovečernji koncert imale grupa "Prva liga" i tamburaški sastav "Satir", a u  subotu su  nastupili KUD "Tanac" iz Pečuha, dječja  folklorna  skupina KUD-a "M. A. Relković" i tamburaški sastavi "Lađari" i "VIII. Regimenta", te Najbolji hrvatski tamburaši.

Share
 
Povezani tekstovi :

» Davor - 9. ribarske večeri

{vsig}davor{/vsig}

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba