NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
16. kolovoza 2019.

Predsjednički kandidat Zoran Milanović na Novogradiškom glazbenom ljetu

 

Kandidat za predsjednika Republike Zoran Milanović posjetio je danas  Novu Gradišku, grad   kojem  vlada SDP-e, ima gradonačelnika,  uvjerljivu većinu u Gradskom vijeću i u kojem  očekuje značajnu  potporu. Došao je na Novogradiško glazbeno ljeto,  najveću ljetnu glazbeno-zabavnu, kulturnu, gospodarsku i turističku  manifestaciju u Slavoniji. Dočekao ga je gradonačelnik  Vinko Grgić, a došli su da pozdraviti i  novogradiški SDP-ovci.

-Ovo je pučko svetište. Tu se okuplja narod i tu sam bio prije tri godine, krasna je to  fešta.  Svima onima koji slave i koji vjeruju čestitam i želim sve najbolje za Veliku Gospu.  Ja sam danas ovdje, bit će puno ljudi, rock 'n' rolla, dakle  jedan prirodni ambijent - odgovorio je Zoran Milanović na pitanje zašto je na blagdan Velike Gospe u Novoj Gradiški.

Odgovarao je na pitanja  novinara  vezana za "Za dom, spremni"i komentirao sudsku praksu,  objavu predsjedničke kandidature Kolinde Grabar Kitarović u Hrvatskom tjedniku , kao i prelazak „žetončića“ Siniše Varge i Milanke Opačić u stranku Milana Bandića.

Za dom spremni je ustaški pozdrav, to je pozdrav Ante Pavelića. To je kao da kažete da je Sieg heil stari njemački pozdrav. I kad idete zaista idete analizirati riječ po riječ, sieg i heil su zaista dvije njemačke riječi i sigurno su korištene zajedno još prije 300 godina, ali to je pozdrav nacista. A ovo je pozdrav čije autorstvo ima Ante Pavelić, tako da je tu sve jasno. Tu se slažem s gospodinom Škorom - sve je jasno, ali je krivo tumačeno. Dakle, ja pozdravljam  odluku Visokog prekršajnog suda i pozdravit ću svaku sljedeću takvu odluku. Sve drukčije odluke ću smatrati ljudskim i političkim kukavičlukom. Inače, ja sam u kampanji prije tri godine za ondašnje zadnje parlamentarne izbore sadašnjem premijeru čitao presudu Ustavnog suda na tu istu temu, ali to očito nije shvatio pa mu se to sad obija o glavu.

Hoće li  MUP i  policija reagirati u skladu  s presudama Visokog upravnog i Ustavnog suda ovisi o vodstvu. Kad budemo imali vodstvo koje se drži zakona i Ustava onda će se i oni odgovorni ponašati tako. Nažalost, previše se osluškuje politika i u policiji. Ne kažem da je policija politička, ali i to su ljudi. I gledaju sebe i svoje karijere. Ali, bilo bi dobro kad bi postojao nekakav kontinuitet upravljačke kulture u Hrvatskoj. Zato imamo pretpostavke, čak i ako ne shvaćamo stvari bez sudskih odluka. Meni su jasne i bez sudskih odluka. Dakle, to je službeni pozdrav jedne zločinačke organizacije koju takvom smatra cijeli civilizirani svijet, moderni svijet kojem će Hrvatska jednom za svagda pripadati kad ja budem predsjednik.

Predsjednica  potvrdila kandidaturu u Hrvatskom tjedniku koji relativizira NDH i Pavelića - To je pogrešno i to kao predsjednik Republike nikada neću raditi jer takvim novinama dajete legitimitet. Dakle, s njima naprosto ne razgovarate. Zabraniti ih ne možete i ne trebate, ali razgovarajući s njima, a posebno objavljujete kandidaturu, dajete im na značaju. To je opet prokletstvo aktualnog premijera kojem se to obija o glavu i sam je kriv za to. Sad ne može reći ništa, a vjerojatno kipi od potrebe da se tome suprotstavi, ali ne može. Jer je od početka kovao pakt s vragom.

Varga i  Opačić i formalno su postali članovi stranke Milana Bandića. - To je moja nelagoda. S time što oni  nisu isti. Dakle, Milanka Opačić je u stranci bila potpredsjednica kad ja vjerojatno nisam bio ni član. Varga je drugo, ja sam do sada bio dosta obazriv, ali sada mogu poručiti. Svatko tko nije izbačen iz stranke, ukoliko odluči promijeniti kormilo i komandu odnosno zbor, treba vratiti mandat. Ja sam u dva navrata 2015. i 2016. godine dobio možda i daleko najviše preferencijskih glasova kao predsjednik stranke. Dakle, na parlamentarnim izborima, na listi koju sam nosio.  Ni ja ne bih imao pravo otići iz stranke, otići nekome drugome i zadržati taj mandat, a   posebno ne oni koji su dobili puno manje ili nisu dobili ništa. Dakle, vratite mandate, kolegice i kolege, to je jedino pošteno što možete napraviti - kazao je  Zoran Milanović.

P1280841
P1280845
P1280847
P1280850
P1280853
P1280860
P1280861
P1280863
P1280865
1/9 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba