OPĆINA VRBJE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
16. kolovoza 2019.

Obilježava se Dan općine Vrbje  i slavi zaštitnik  sv. Rok

 

Obilježavanje Dan općine Vrbje započelo je 16. kolovoza, a mještani Vrbja slave i blagdan svetog Roka. Tradicionalno se peče vol, a u poslijepodnevnim i večernjim satima održati će se   tradicionalna manifestacije „Rokovo u Vrbju“ i do kasno u noć druženje uz jelo, piće i glazbu.

Ove godine nije bilo  svečane sjednice Općinskog vijeća već je organizirano druženje  predstavnika  općinske  izvršne i predstavničke vlasti sa gostima, uzvanicima i predstavnicima  udruga.

Izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata,  udruga civilnog društva, Policije i Vatrogasne zajednice općine Vrbje položila su vijence i zapalila svijeće  kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima s područja  Općine Vrbje. U ime Općine Vrbje  vijenac su položili  načelnik Igor Jurišić, njegova zamjenica Barbara Jurčević i predsjednik Općinskog vijeća Mladen Konjević. O potrebi čuvanja dostojanstva hrvatskih branitelja i digniteta Domovinskog rata, te doprinosu hrvatskih branitelja,  posebno onih koji su živote dali za slobodnu i neovisnu Domovinu Hrvatsku,  govorili su satnik Krešimir Baković i  velečasni  Željko Volarić, koji je nakon minute  šutnje predvodio molitvu za sve poginule i umrle hrvatske branitelje.

Velečasni Željko Volarić služio je tradicionalnu svetu misu na otvorenom u povodu blagdana sv. Roka.

U organizaciji KUD-a Vrbje održati će se i tradicionalna manifestacija „Rokovo u Vrbju“.  Svečane konjske zaprege i konjanici proći će Vrbjem, a potom će se na središnjem trgu u Vrbju održati smotra folklora. Ova manifestacija završit će tradicionalnim druženjem Vrbjana i njihovih gostiju  uz neizostavnog pečenog vola, janjetinu, jela s roštilja i iz peke, te piće i glazbu.

p001
p002
p003
p004
p005
p006
p007
p008
p009
p010
p011
p012
p013
p014
p015
p016
p017
p018
01/18 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba