OPĆINA VRBJE PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
19. kolovoza 2019.

Ravnomjerno se ulaže i unapređuje životu svim naseljima

 

-  Bilo je svečano u Vrbju 16. kolovoza. Mještani su obilježavali blagdan svog zaštitnika sv. Roka, a tradicionalno toga je dana  obilježen  i  Dan općine

Nije bilo klasične svečane sjednice Općinskog vijeća pa ni izvješća  načelnika Igora Jurišića o aktivnostima provedenim u proteklih godinu dana.  Druženje upriličeno u povodu  Dana općine bila je prilika da s načelnikom o njima razgovara, a   Mladena Konjevića predsjednika  Općinskog vijeća  pitamo za suradnju općinske  izvršne i predstavničke vlasti.

„Dan općine je prigoda da svake godine napravimo analizu aktivnosti i vidimo što smo to  odradili u proteklih godinu dana. Aktivnosti je bilo dosta, u svim se naseljima  nešto radilo, a vodili smo računa  da sva mjesta  budu ravnomjerno zastupljena u  financijskom iznosu.

Trenutno imamo otvoreno gradilište društvenog doma u Visokoj Gredi. U Mačkovcu obnavljamo društveni dom   i nakon  obnove krovišta  uređujemo i opremamo unutrašnjost  pa će dom imati  hladnjaču i kuhinju. U Dolini smo asfaltirali pristupnu cestu i parkiralište ispred groblja, a u Vrbju je  sredstvima  Ministarstva regionalnog razvoja novim slojem asfalta presvučen  kolnik u Rokovoj ulici.

Gledamo da sva mjesta budu zastupljena što se tiče infrastrukturnih radova. Završili smo radove  na vodoopskrbnoj mreži, a u suradnji s Vodovodom zapadne Slavonije  zadnji poslovi su bili  početkom godine na priključenju jedne ulice u Mačkovcu i društvenog doma, te   postavljanje hidranta. U Bodovaljcima smo imali obnovu prostorija nogometnog kluba, a preostalo je da uredimo pristupnu cestu“, ,kazao je  načelnik Igor Jurišić.

Društveni život u općini i rad  udruge  načelnik  ocjenjuje zadovoljavajućim ističući pritom  značaj  koji imaju.

-Iako udruge imaju problem nedostatka ljudi, odnosno  članova  zadovoljni smo njihovim radom.   Iz tog razloga Nogometnom klubu  „Slavonija“ iz Bodovaljaca pripojen je NK „Sava“ iz Mačkovca. Za uzor  svima  može poslužiti KUD Vrbje  koji, moram to istaći,  danas  ima promociju svog CD-a sa šetanim kolima. Gotovo da i ne treba reći da su aktivna  vatrogasna društva, dobro rade sa djecom i postižu zapažene rezultate na natjecanjima. Što se tiče suradnje između Općine i udruga ona je  jako dobra  i financijski  podržavamo   njihove aktivnosti - kaže Igor Jurišić.

Prošle godine  Općina Vrbje je sa 50 posto sufinancirala nabavku udžbenika za osnovnoškolsku djecu. Budući da će se ove godine  udžbenici nabaviti sredstvima iz državnog proračuna  ide s prijedlogom da Općinsko vijeće   donese odluku za sufinanciranje  radnih bilježnica, tako da roditelji neće imati izdataka što se tiče osnovnog školstva.

„Uz sufinanciranje  registracije traktora i tzv. male škole  Općina Vrbje će sufinancirati boravak djece u vrtiću. Budući da općina Vrbje nema vrtić imamo ugovor sa Gradskim vrtićom Nova Gradiška u koji će djeca ići.  Ako punjenje proračuna bude kako planiramo, a očekujem  da hoće,  slijedeće godine ćemo povećati i  porodiljske naknade. Dodao bih da je nastavljen je i projekt Zaželi. Radi se o projektu   koji  zapošljava 11  žena sa područja  općine“, kaže  načelnik Jurišić.

Općinski načelnik Igor Jurišić i predsjednik Općinskog vijeća Mladen Konjević zadovoljni su odnosima, radom  vijećnika i njihovim angažiranjem što, kako naglašava načelnik,  prije nekoliko godina nije bio slučaj.  Ističu da se odluke  donose jednoglasno, a na  sjednicama se vode konstruktivne  rasprave s puno prijedloga vijećnika.

-Općinsko vijeće kao i prethodnih godina funkcionira jako dobro. Mogu se pohvaliti  da  sve odluke, od kada sam predsjednik,  od onih  manje važnih, do  najvažnijih kao što je općinski proračun, Općinsko vijeće donosi jednoglasno. Sjednice održavamo redovno, aktivnosti  ima stalno i sve funkcionira jako dobro - kaže Mladen Konjević.

img1 (4)
img2 (3)
img3 (3)
1/3 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba