OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Općina Rešetari   
21. kolovoza 2019.

Delegacija Općine Rešetari  bila u radnoj posjeti Općini Lasinja

 

Načelnik općine Rešetari Zlatko Aga u pratnji zamjenika Željka Kolakovića, predsjednice Općinskog vijeća Milke Perković i vijećnika Vlade Bizjaka, boravio je u radnom posjetu općini Lasinja (Karlovačka županija), nekada ratom iseljenoj i opustošenoj općini od 1991. do 1995. godine, kada su se mještani vratili u svoja mjesta nakon ratnih djelovanja.


Razlog posjeta bio je dogovor o zajedničkoj suradnji općina na mogućim projektima, kao i prijateljstvu te povezivanju i suradnji. Načelnik općine Lasinja Željko Prigorec sa svojim zamjenikom Mario Perčićem i predsjednikom vijeća Mirkom Jušinskim pokazali su sve ljepote Lasinja obnovljenih nakon Domovinskog rata, kao i projekte koji su u tijeku i koji su realizirani u ovoj godini.

Blagdan Velike Gospe bio je i trenutak da predstavnici općine budu i na svetoj misi u župnoj crkvi u Lasinju, gdje je župnik vlč. Danko Bizjak, rodom iz Zapolja tj. općine Rešetari. Na mjesnom druženju i novootvorenim sportskim terenima koje je općina Lasinja financirala kroz fondove EU, pokazani su i kulturni i turistički prostori, prostori DVD-a Lasinja, kao i spomen obilježje poginulima u II. svjetskom ratu iz općine Lasinja te izložbeni prostor gdje se delegacija općine Rešetari upisala u knjigu dojmova spomen doma. Općinska delegacija je na kraju dana posjetila izložbu mlade slikarice Zrinke Milovac koja je ujedno i općinska vijećnica u općini Lasinja.

 

„Mnogo je razloga za suradnju i prijateljstvo općina Lasinja i Rešetari s obzirom na veliki broj udruga koje njeguju bogatstvo – umjetničku baštinu mjesta kroz aktivnosti van općine te s obzirom na sličnosti krajeva i željom za razvitak obje općine i u gospodarskom smislu, želja je da nas najviše povezuje međusobna povezanost naših stanovnika i prijateljske veze iz kojih bi trebalo razvijati gospodarske veze i sam razvoj", poručio je tom prilikom načelnik općine Rešetari Zlatko Aga, koji je pritom uručio poklon župniku vlč. Bizjaku i načelniku općine Lasinja Željku Prigorcu.

1_11
1_15
1_22
1_25
1_34
1_40
1_53
1_6
1_60
1/9 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba