OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
27. kolovoza 2019.

Potpisani ugovori  za izgradnju reciklažnog dvorišta u Rešetarima

 

U općini Rešetari, 27. kolovoza bilo razloga za još jedno zadovoljstvo  jer se nizu projekata milijunskih vrijednosti koji se realiziraju ove godine dodala izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta za područje općine Rešetari. Potpisani  su ugovori  s izvođačem radova  požeškom tvrtkom „Promet građenje“ Požega i tvrtkom  „Ingri“ iz Rušice koja će obavljati nadzor.

Projekt, ukupne vrijednosti 5.174.904,38 kuna, od kojih su prihvatljivi troškovi određeni u iznosu od 4.837,258,75,  financiran  je iz Kohezijskog fonda putem Ministarstva zaštite okoliša i energetike. Bespovratna EU sredstva iznose 4,1 milijun kuna, a Općina Rešetari u ovom projektu sudjeluje s 15 posto  svojih sredstava.

O pripremi projekta, samom projektu i  njegovom značaju  za stanovništvo općine  govorili su načelnik Zlatko Aga i Boris Majić koji je pomagao u izradi projekta.

„Ovaj  projekt je veoma značajan za općinu Rešetari  jer smo općina koja ima preko tri tisuće stanovnika i obvezu izgraditi  reciklažno dvorište i tako  zadovoljili sve zakonske  obveze   u programu gospodarenja komunalnim otpadom. Početkom 2020. godine  Općina Rešetari će početi s  novim  vidom gospodarenja otpadom“, kazao je načelnik Zlatko Aga i zahvalio se Ministarstvu zaštite okoliša o energetike jer su Općini Rešetari pomogli da dobije bespovratna sredstva za  ovaj projekt koji će se  realizirati do  19. ožujka 2020. godine.

Zadovoljna je bila i  Milka Perković, predsjednica Općinskog vijeća, jer se,  kazala je,  ovaj  i niz drugih projekta  u općini realizira u vrijeme njenog mandata.

Ugovore su potpisali Anka Šutalo direktorica tvrtke Promet građenje i Ante Dukić, predstavnik tvrtke Ingri. Budući se radi o tvrtkama koje već imaju poslovno iskustvo s ovakvim projektima čula su se uvjerenja da će  ovaj projekt biti realiziran u određenom roku.

U ime tvrtke Sintagma  koja  je zadužena za  promidžbu i vidljivost, te izvještavati o provedbi  projekta, govorila je Gordana Timarac.

„Općina Rešetari se ističe po provedbi projekata na našem području, a usudila bih se reći i šire. Često puta smo surađivali, a u okviru ovog projekta smo angažirani za promidžbu i vidljivost. Provest ćemo razne  izobrazno-informativne aktivnosti, organizirati radionice  na temu održivog gospodarenja otpadom, distribucija informativnih letaka, brošura i promotivnih materijala, te voditi računa o oglašavanju i promidžbi projekta u medijima kako bi se stanovništvo informiralo  o važnosti ovog projekta“, kazala je  Gordana Timarac.

Istaknimo. Cjelokupno stanovništvo općine Rešetari  imat će direktnu korist od izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta jer je ono osnovni preduvjet za poboljšanje sustava odvojenog prikupljanja otpada „od vrata do vrata“, što će u konačnici dovesti  do toga da  kućanstva imaju manje mjesečne račune za odvoz otpada. Stanovništvo će imati korist od projekta i na način da će imati uređeno mjesto na kojem će moći odložiti problematični otpad umjesto da ga odbacuje  s komunalnim otpadom ili u prirodu.

p001
p002
p003
p004
p005
p006
p007
p008
p009
p010
p011
p012
p013
p014
p015
01/15 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba