OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
29. kolovoza 2019.

Brojni projekti u općini Rešetari vrijedni preko 30 milijuna kuna

 

Potpisivanje  ugovora o izgradnji  i opremanju  reciklažnog dvorišta u Rešetarima  bila je jučer prilika da općinski načelnik Zlatko Aga  govori  i projektima koji se  ove godine provede ili su u fazi  pripreme za realizaciiju, a  predsjednica  Općinskog vijeća Milka Perković  izrazi zadovoljstvo što  se u ovom njenom mandatu puno čini na  unapređenju  ukupnog života stanovništva na području cijele općine.

„U tijeku je javni   natječaj za dogradnju i adaptaciju  doma DVD-a Rešetari  i vatrogasne  spremnice, a u cilju  podizanja na  višu razinu  sigurnost i zaštitu od požara.  2. rujna očekujemo otvaranje javnih ponuda  očekujemo, a  krajem rujna,  kada prođu svi žalbeni rokovi,   potpisivanje ugovora sa izvođenju radova.  Dom će bit višenamjenski i osim za potrebe vatrogastva koristit će  ga i mještani za druge namjene i potrebe.

Započeli smo s radovima izgradnje dječjeg vrtića u Rešetarima u  vrijednosti 10 milijuna kuna. Zemljane radove izvodi tvrtka Vlatmont. Uz reciklažno dvorište provodimo i EU program „Zaželi“u vrijednosti 5 milijuna kuna u  kojem zapošljavamo tridesetak žena koje skrbe za oko dvjestotinjak korisnika, starijih i nemoćnih osoba.

Možemo reći da ćemo u izgradnju društvene infrastrukture i projekte  uložiti preko 30 milijuna kuna  od kojih je 90 posto nepovratnih financijskih sredstva , a 10 posto su naša  vlastita sredstva.  Na taj način će  u općini Rešetari  u cijelosti biti  izgrađena i uređena  komunalna infrastruktura. Ti projekti  će  biti završeni za godinu i pol dana.

Još uvijek smo u fazi izgradnje aglomeracije Nova Gradiška - Rešetari - Cernik . Nedavno smo uložili 42 milijuna kuna u komunalnu infrastrukturu cijele općine .Sva naselja su dobila vodu, kanalizaciju i u ovom trenutku smo zajedno sa gradom Nova Gradiška i dijelom općine Cernik u provedbi javne nabave pročistača otpadnih voda koji bi trebao biti izgrađen u Novoj Gradiški gdje bi  se otpadne vode  pročišćavale i dobivala bi se čista tehnološka voda. Ukupna vrijednost pročistača iznosi 50 milijuna kuna.

To su vrlo bitni i značajni projekti. Općina Rešetari ulaže velike napore, kvalitetno i ciljano radi na realizaciji svih projekta.  Očekujemo  da će općina Rešetari  vrlo brzo  u pogledu komunalne  i društvene infrastrukture biti na visokoj razini.

Uz pomoć Ministarstva demografije otvaramo izdvojeni dječji vrtić u Adžamovcima.  Objekt je bio nekadašnja škola i dobili smo ga  od Brodsko-posavske županije. Adaptirali smo ga i  uredili i uložili oko 1, 5 milijuna kuna.  Pohađat će ga djeca s istočnog dijela općine do  završetka izgradnje novoga vrtića u kome će se osigurati 105 mjesta,  uz jasličke skupine koje do sada nismo imali, pa će to po tom pitanju to biti jedna druga i cjelovita priča.

U fazi smo javne nabave izgradnje, dogradnje i uređenja doma u Adžamovcima i u pripremi izgradnje nogostupa u Rešetarima. Dosta i  kvalitetno radimo, a pripremamo i niz drugih dokumentacija za projekte  koje planiramo u idućem razdoblju  kandidirati“,  kaže načelnik Zlatko Aga.

img1
img2
img3
1/3 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba