OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
29. kolovoza 2019.

U Adžamovcima otvoren područni odjel  Dječjeg vrtića Čarobni svijet

 

Ima općina koje  nemaju  ni jedan dječji vrtić, a Općina Rešetari ih ima dva, a umjesto starog gradi još i treći u kome će biti i jaslice.  Iako  i ova općina  slijedi  trend iseljavanja iz Slavonije  i mladi odlaze općinska  predstavnička i izvršna vlast na čelu s načelnikom Zlatkom Agom  ulaže napore i  novac lako bi se za najmlađe stanovnike i njihove obitelji stvorili što bolji uvjeti za predškolski odgoj i osnovno obrazovanje.  Kako je sinoć, na otvaranju područnog odjela dječjeg  vrtića u Adžamovcima, koji će raditi u sastavu Dječjeg vrtića Čarobni svijet u Rešetarima, kazao  načelnik Zlatko Aga, najbolji je to način da se utječe na demografsku sliku općine, a one koji su otišli potakne na razmišljanje da se  jednoga dana i vrate.

Bilo je zato sinoć  u Adžamovcima puno zadovoljstva kod svih nazočnih, a pogotovo onih koji su  dali svoj doprinos  da se  adaptira stara škola  i u njoj najsuvremenije opremi  prostor potrebe  predškolskog obrazovnog sustava i odgoja djece  iz  mjesta koja gravitiraju   Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ u Adžamovcima. Prostor će se moći koristiti i za potrebe udruga i organiziranje predavanja, radionica i druga okupljanja.

Uz načelnika Zlatka Agu zadovoljstvo  nisu krili pomoćnik ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Ivica Bošnjak i župan Danijel Marušić. Nazočni su bili ravnateljica Dječjeg vrtića „Čarobni svijet” Jasminka Kolić, načlenik Općine Cernik Vitomir Žalić, brigadni general Mladen Mikolčević, drugi uzvanici  i mještani.

U obnovu  i opremanje prostora stare škole u Adžamovcima, koji je Općini Rešetari darivala Brdsko-posavska županija utrošeno je milijun kuna, od kojih je  755.771 kuna dalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a ostalo Brodsko-posavska županija i Općina Rešetari.

Načelnik Zlatko Aga  zahvalio se  Ministarstvu demografije, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Brodsko posavskoj županiji, Osnovnoj školi „Vladimir Nazor” Adžamovci, njenom Školskom odboru i ravnateljici Mariji Petričević, koji  su pomogli  u rješavanju imovinsko- pravnih odnosa i osigurali sredstva da se stara škola obnovi.

img1 (2)
img10 (2)
img11 (2)
img12
img13 (2)
img17
img25
img26
img27
img3
img35
img39
img41
img42
img43
img44
img6
img7
img7 (2)
img8 (2)
img9 (2)
01/21 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba