SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
06. rujna 2019.

Građanima zanimljiva  pitanja vijećnici su na aktualnom satu  postavljali gradonačelniku  (video)

 

Sjednica Gradskog vijeća, održana  6. rujna počela je nakon malog  razmještanja gradskih vijećnika. Naime, sa oporbene strane vijećnika gdje sjede vijećnici  HDZ-a i Liste građana Željka Bigovića, na desnu stranu vijećnice među vijećnike Kluba vijećnika SDP-a  i Laburista  prešla je Marijana Škara Ivković  koja je nakon razlaza sa Željkom Bigovićem djelovala  kao nezavisna vijećnica. Predsjednica gradskog vijeća dr. Ljepša Rakas  Vujčić mogla je tako zaključiti da od jučer ( 5.9.) u Gradskom vijeću imamo dva kluba vijećnika, HDZ-a i SDP i Laburista.

Aktualni sat trajao je gotovo u minut, onako kako to nalaže Poslovnik, jedan sat. Iako danas nije bilo neke velike gužve za govornicom bilo je dosta  aktualnih pitanja zanimljivih  građanima.  Odgovarajući na pitanje Franje Kikića (SDP)  i Ljiljane Ptačnik (HDZ) doznali smo od gradonačelnika  Vinka Grgića  da  će se vjerojatno prije roka završiti  radovi na kružnom toku  u centru grada,  da se planira postavljanje semafora kod  TANG-a, izgradnja kružnog toka  kod Pauna, te modernizacija Kožarske  i Domčeve ulice za koju će se u listopadu  objaviti javna nabava.

Ljiljana Ptačnik  je zatražila da se na gradskom groblju izgrade nadstrešnice i ljudi zaštite od sunca te da se  sprovodi organiziraju u prikladnije vrijem, a ne za  vrijeme najvećih vrućina. Gradonačelnik je najavio izgradnju ceremonijalne dvorane za sahrane i uređenje   kolnika Željezničke ulice  od rampe do pješačkog mosta  na Šumetlici  kod Prvče s  parkiralištima kod groblja.

Gradonačelnik je prihvatio prijedlog Marijane Škara Ivković pa će  se sat,  koji se nalazio  ispred gradske upravne zgrade, postaviti na neko drugo mjesto.

Željko Bešlić (HDZ)   postavio je pitanje izgradnje gradskog bazena i  pješačkih staza u Ljupini, a Željko Bigović  ukazao na potrebu saniranja klizišta u Vinogradskoj ulici  te upitao  zašto je Berislav Kurjaković  dobio otkaz u Industrijskom parku  kazavši da se u toj gradskoj tvrtki  zapošljavaju uhljebi i  pojedinci bogate. Odgovorio mu je direktor Industrijskog parka Adam Đanić  i kazao da Grad Nova Gradiška s  otkazom nema ništa, a da  je otkaz  dao  zbog teškog kršenja  radnog donosa. Uputio  je Bogovića, ako zna, da se u Industrijskom parku  nešto protuzakonito  radi  to prijavi nadležnim institucijama.

Vlatko Greiner  (Laburisti)   izvijestio je  o  radovima na uklanjanju  ostataka  zgrada koje su porušene za vrijeme Domovinskog rata što će  u listopadu učiniti  pripadnici Hrvatske vojske. Obavijestio je vijećnike o postavljanju spomen  ploče s imenima hrvatskih vojnika i građana koji su  21. listopada 1991. godine  poginuli kod Doma kulture  za vrijeme  zračnog napada  zrakoplova JNA na Novu Gradiški.

Dr. Ljepša Rakas Vujčić upitala je  gradonačelnika  Vinka Grgića,  kako će uskladiti  poslove  gradonačelnika sa  obvezama koje ima kao saborski zastupnik. Gradonačelnik je odgovorio  da  to neće primijetiti ni njegovi suradnici, a ni građani i dodao  će,  njegova plaća  koju je dobivao u gradu biti raspoređena na povećanje stipendije studentima i učenicima.

Opširnije sa aktualnog sata  u video prilogu.

Vijećnici su još raspravljali o polugodišnjem izvršenju  gradskog Proračuna  i prijedlogu 3. izmjene  proračuna za 2019, godinu te ih usvojili. Protiv su bili  vijećnici HDZ-a i Željko Bigović Vijećnici su, uz ostalo,  prihvatili izmjene  i dopune  programa  na području grada, odluku o izvršenju Proračuna za 2019. godinu i odluku o davanju suglasnosti na davanje jamstva te izdavanje instrumenata osiguranja  plaćanja.

P1290397
P1290398
P1290402
P1290403
P1290405
P1290408
1/6 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba