VEĆE GRADSKE STIPENDIJE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
09. rujna 2019.

Gradonačelnik će plaću dobivati u Saboru

 

Predsjednica Gradskog vijeća dr. Ljepša Rakas Vujčić upitala je na posljednjoj sjednici   gradonačelnika Vinka Grgića  kako misli uskladiti rad  gradonačelnika i saborskog zastupnika  kazavši kako sugrađane zanima hoće li moći uskladiti te dvije obveze.

-Moj radni tjedan u prosjeku je do sada uključivao dva do tri dana  odlazak izvan  Nove Gradiške.  Najčešće odlazak bio je  u Zagreb zbog  poslova u  ministarstvima i fondovima.

Odlazak u Sabor  ne znači odlazak s funkcije gradonačelnika.  Što se mene osobno tiče to mi ne znači posebno ništa jer ću, kao što sam  do sada funkcionirao  i često putovao  u interesu grada to činiti i ubuduće. Moji suradnici neće  vidjeti razliku.

Zaposlenik sam Hrvatskog sabora  što znači da je moj trošak za Grad nula kuna i bit ću bez ikakvih naknada.  Plaća ću dobivati u  Sabora. Sredstava koja su bila namijenjena za plaću  koju sam u Gradu dobivao kao gradonačelnik, u  najvećem dijelu će biti raspoređena  za stipendije  studenata i učenika. Studenti su imali stipendiju 800 kuna,  a sada će imati 1.000 kuna, učenici su imali 600 kuna, a sada će imati 800 kuna. Dio će dobiti hrvatski branitelji i   sportaši. To će trajati  sve dok sam u Saboru - odgovorio je  gradonačelnik i saborski zastupnik Vinko Grgić.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba