FABRIKATOR & ŠKVADRA PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
22. rujna 2019.

Glazbeno scenski performans  u Gradskom muzeju

 

U Gradskom  muzeju, 22. 9.2019. održan je POST-KONCEPTUALNI GLAZBENO-SCENSKI PERFORMANS GLAZBA/ORKESTRACIJA Mladena Lovrića  u izvedbi  i koreografiji  UO ŠKVADRA  iz Zagreba.  Akcionizam i ritualni performans je, kako se obrazlaže,  transmedijalni projekt spajanja medija glazbe, performansa i vizualne konceptualne umjetnosti  i spoj eksperimentalnog glazbenog teatra i suvremenog plesa.

Nastavak je to priče umjetnika Mladena Lovrića i njegove izložbe već postavljene   u Gradskom muzeju pod nazivom Fabrikator postavljene u Gradskom muzeju. Bio je to za  posjetitelje koji su došli u zavidnom broju  ne baš uobičajen  kulturni događaj i ples izveden  na „zadanu“ temu, a tema je eksperimentalno glazbeno djelo čiji je autor sam umjetnik.

Ovaj tip kompozicije predstavlja kritička istraživanja strukturalne dekonstrukcije avangardne orkestralne glazbe, postojećih orkestralnih djela, komorne glazbe, solo instrumentalne i elektronske glazbe kroz miks studijskih radova kao i field recordinga čime autor postaje zvučni skulptor. U postupku produkcije se intenzivno surađivalo s raznim glazbenicima, koreografima i drugim multimedijalnim umjetnicima.

img1
img10
img11
img12
img13
img2
img3
img4
img5
img6
img7
img8
img9
01/13 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba