DJEČJI TJEDAN PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. listopada 2019.

Održan susret članova Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća  sa gradonačelnikom

 

Povodom Dječjeg tjedna 9. listopada održan je tradicionalan susret djece s predstavnicima  gradske vlasti. Ugostili su ih u gradskoj vijećnici gradonačelnik Vinko Grgić, njegov zamjenik Borislav Vidošić i pročelnica gradskog Odjela za društvene djelatnosti Mihaela Đeraj.

Bolo je to ugodno i lijepo druženje u kome su  predstavnici novogradiške djece  prezentirali svoje aktivnosti u ovoj godini kroz rad Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma.  Gradonačelniku su uputili  brojna pitanja  vezana  za boravak u  školi i uređenje grada istaknuvši pritom  potrebe koje djeca i mladež imaju, a koje Grad, kako smatraju, treba  riješiti.

Hvala Vam što uistinu živimo u gradu, „Gradu prijatelju djece“, u gradu gdje gradonačelnik sa suradnicima, uistinu podržava, ne samo  programe Društva „Naša djeca“  koje provodimo kroz slobodnu aktivnost Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća, nego što uistinu   uvažavate prijedloge djece. Djeca to prepoznaju i pohvaljuju, ali imamo ideja koje ćemo  prenijeti u Hrvatskom saboru u studenom na susretu Dječjih foruma sa saborskim zastupnicima - kazala je na otvaranju ovog skupa Verica Lukačević, predsjednica Društva „Naša djeca“ Nova Gradiška i dodala  da Grad Nova Gradiška financira ljetovanje  za 40-ero djece i na tome se zahvalila gradonačelniku, ali i zatražila da  razmotri mogućnost da se poveća  broj djece koja će besplatno ići na ljetovanje.

Nakon njenih  riječi gradonačelnika i njegove suradnike djeca su nagradila pljeskom. Odrasli u vijećnici su manju djecu  isto tako nagradila pljeskom jer svoje slobodno vrijeme odvajaju kako bi učili o dječjem pravima, miru i toleranciji, te svemu  lijepome. Nagradili su pljeskom  i stariju djecu jer imaju niz ideja  i daju svoje slobodno vrijeme kako bi obogatili i uljepšali  svoje i slobodno vrijeme svojih vršnjaka.

-Jako nam je drago što svake godine razgovaramo  i čujemo vaša mišljenja  i stajališta, ali ono najvažnije da čujemo vaše želje. Nemoguće je riješiti sve vaše želje, ali smo dobar dio riješili unazad nekoliko godina. Prihvatili smo ih i uvrstili u gradski proračun.  Zahvaljujem vam se  što ste danas došli  da nas  bombardirate vašim željama. Mi ćemo u narednom periodu nastojati da ih što više realiziramo - kazao je  gradonačelnik Vinko Grgić.

Gradonačelnik je odgovorio i na  za djecu aktualna i zanimljiva  pitanja.

P1300726
P1300728
P1300732
P1300734
P1300736
P1300738
P1300746
P1300749
P1300753
P1300754
P1300756
P1300762
P1300766
01/13 
start stop bwd fwd

Kazao je  da su se prijašnjih godina  rješavali zahtjeve i obećao da će  tako  biti i naredne godine. U dogovoru s ravnateljicama razmotrit će se postavljanja aparata sa slatkišima u školama, a isto tako i postavljanje ormarića  koji bi se  mogli izraditi u Industrijskom parku.

Bazen i akva park su, kako je kazao gradonačelnik malo veći problem, jer puno košta. U naredne dvije godine,  neće se moći ući u investiciju jer je moguće ne dobije novac od Europske unije, koja bi trebala namiriti 85 posto ukupne investicije. Zbog toga će se tražiti novi način financiranja, da Grad sam financira izgradnju, a da potom zatraži i dobije sredstva.  Gradonačelnik je kazao da se bazen mora napravit i da će se u izgradnju kreditnim sredstvima  krenuti iduće godine. Što se tiče klizališta gradonačelnik je bio tajnovit, ali obećao  iznenađenje i najavio klizalište na jednom lijepom mjestu. Kazao je da će u idućoj godini  Domčeva ulica ići u izgradnju. Najavio je izgradnju dječjih igrališta u Kovačevcu i  ulici sv.  Roka,  uređenje igralište u Maloj i malog sportskog centra u Ljupini, te izgradnju boćališta i zdravljaka sa svlačionicama  u Sportskom centru Slavča. Najavio je i  novi prostor za Gradsku knjižnicu sa dnevnim boravkom za djecu  poslije škole.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba