POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
18. studenog 2019.

VOZAČI SU OBVEZNI UKLONITI BLATO S VOZILA

 

Policija podsjeća sudionike u prometu na obvezu pridržavanja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Vozač koji se vozilom sa zemljane ceste, gradilišta i sličnih površina uključuje na cestu sa suvremenim kolničkim zastorom obavezno mora zaustaviti vozilo i ukloniti blato s kotača. Vozač je dužan sa ceste i cestovnog zemljišta ukloniti predmete i tvari koje s njegova vozila padnu na cestu i cestovno zemljište te predmete koje je pri zaustavljanju vozila ostavio na cesti.

Važno je upozoriti i druge sudionike u prometu da dobro pripaze ako uoče mjesto gdje traktor ili drugo vozilo izlazi na cestu s blatnjavim gumama, jer je kolnik tada vrlo klizak, te da o uočenim većim onečišćenjima na cesti obavijeste nadležnu policijsku postaju.                                                                                                                       Svi sudionici u prometu obvezni su pridržavati se odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a u protivnom slijedi novčana kazna od 1000 kuna.

Policija također podsjeća da je u zimskom računanju vremena obveza svih vozača tijekom vožnje imati upaljena dnevna ili kratka svijetla te je potreban dodatan oprez u prometu zbog česte magle, kiše i klizavog kolnika.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba