Sportske vijesti PDF Ispis E-mail
Autor Ivo Petranović   
05. prosinca 2011.

MAKEDONSKA VETERANSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA U NOVOJ GRADIŠKI

Veteranska rukometna reprezentacija Makedonije gostovala je u Novoj Gradiški prigodom obilježavanja četvrte obljetnice smrti Toše Proeskog. Nakon vrlo dobre igre, zasluženo su pobijedili gosti s 31:27 (17:13). Za makedonsku reprezentaciju igralo je nekoliko prominentnih bivših prvoligaških igrača, među kojima i proslavljeni bivši jugoslavenski reprezentativac Pepi Manaskov. Novogradiški rukometaši pružili su dostojan otpor i čak, što više, dobrim dijelom bili su ravnopravni jakim gostima. Makedonci su stalno vodili i zasluženo su pobijedili.

Momčadi su nastupile u sastavima:

NOVA GRADIŠKA: G. Krizmanić, K. Krizmanić 1, Jakopović, Blažinović, Grgić 1, Olić 3, Lasović 1, I. Janeček 2, Latal 1, Matijević 1, Banovčić 2, Samardžija 3, Mijatović 9, Peić, Sertić 1, J. Janeček 1, Ferić, Abramović 1.TRENER: Tutić.

MAKEDONIJA: Korunovski, Stefanovski, Petrovski, Manaskov 8, Petreski 4, Žarkov 6, Stanovski 2, Sukara 6, Stojanovski, Glevski, R. Delovski, D. Delovski, Besinov, Nikolovski 1. TRENER: Štefanovski. Utakmicu je sudio Radomir Kovačević iz Nove Gradiške.

GMAJNIĆ PONOVO PREDSJEDNIK

Održana je izborna godišnja skupština Društva za športsku rekreaciju Nova Gradiška pod vodstvom predsjednika Damira Gmajnića. Tajnik, Miroslav Samardžija podnio je izvješće o četverogodišnjoj djelatnosti Društva i aktivnostima na lokalnim programskim zadacima. Posebni pozitivni pomaci su, o čemu je govorio predsjednik Gmajnić, u aktivnostima u Biogradu gdje su zajednički organizirali u suradnji sa INA nafta plinom iz Novske i prijateljskim društvom iz Jajca troboje u tradicionalnim rekreacijskim i sportskim disciplinama. Zapaženi su i rezultati na državnim natjecanjima gdje su se posebno istakli stolnotenisači. Nakon izvješća blagajnika Mate Sorića i predsjednika Nadzornog odbora dr. Radomira Dumičića i raznovrsne rasprave, prišlo se izboru novog vodstva Društva. Za predsjednika je ponovno na četverogodišnji mandat izabran Damir Gmajnić.

U Izvršni odbor (7) izabrani su: Damir Gmajnić, Drago Vrbanić, Jozo Bungić, Branko Ratković, Zdravko Konjić, Borislav Vidošić, Branko Medunić, a u Nadzorni odbor: Dr. Radomir Dumičić, Antun Laktašić i Vladimir Bošnjak. Za dopredsjednika je izabran Drago Vrbanić, tajnika Miroslav Samardžija, a za blagajnika Mato Sorić.

DAMIR JAPUNDŽIĆ DOPREDSJEDNIK ŽNS

Na izbornoj sjednici skupštine Županijskog nogometnog saveza, kojoj su bili nazočni najviši dužnosnici Hrvatskoj nogometnog saveza, predsjednik Vlatko Marković, glavni tajnik Zorislav Srebrić, proslavljeni nogometni reprezentativac Davor Šuker, zatim dužnosnici Željko Širić, Vlado Iveta, Ante Vučemilović, Željko Bel, Drago Lucić, župan Danijel Marušić, brojni uzvanici HNS, Regije, Grada i Županije, te zastupnici svih klubova ovog ŽNS.

Za novog predsjednika izabran je Dubravko Galović, a uz njega u Izvršni odbor još su ušli: dr. Damir Japundžić, Zoran Arelić, Josip Kunecki, Marko Blažević, Damir Ocvirek, Davor Vlaović, Aca Vidaković, Antun Valić, Ivo Martinović, Stipo Zirdum, Žaljko Paun, Slavko Milković, Marijan Zovko, Krunoslav Hoffer, Saša Kršić i Saša Ogrizović. Izabrana su i 3 dopredsjednika Saveza: dr. Damir Japundžić, Slavko Milković i Marijan Zovko.

Za članove u Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza: dr. Damir Japundžić, Franjo Matijašević i Dubravko Galović, a kao njihovi zamjenici: Krunoslav Hoffer, Zoran Arelić i Marinko Begić. Za potencijalnog člana Izvršnog odbora kandidiran je novi predsjednik Dubravko Galović.

DELEGACIJA HRVATSKOG OLIMPIJSKOG ODBORA U OKUČANIMA

Okučane i mjesni NK"Psunj Sokol" posjetila je delegacija Hrvatskog olimpijskog odbora na čelu sa pomoćnikom tajnika Sinišom Krajačem.
Goste su dočekali predstavnici NK"Psunj Sokol": športski direktor Dejan Ivakić, predsjednik Željko Đurić, tajnik Ivan Golub, treneri Ismet Šaškin i Dražen Mlinek, član uprave Petar Salamun, te Slavko Kutlić, dugogodišnji nogometni djelatnik.

Gosti su posjetili nogometno igralište te pohvalili rad nogometne škole najmlađeg uzrasta dječaka i djevojčica, te pionira, juniora i seniora. Obišli su i vidjeli nedostatke na objektu i na igralištu te su čvrsto obećali svestranu pomoć, posebice kod postavljanja reflektora za što je klub već osigurao stupove. Posjetili su i osnovnu školu i Općinu Okučani.
Športski direktor kluba, Dejan Ivakić, zahvalio se gostima iz Zagreba na posjetu i zanimanju za sport u Okučanima.

IN MEMORIAM - DR. MAJA DIENES VUČIČEVIĆ

Iznenada je u Beogradu preminula dr. Maja Dienes Vučičević, dugogodišnja vrsna prvoligaška rukometašica i prvi golgeter prvog prvenstva Jugoslavije, kada su novogradiške rukometašice 1953. godine osvojile dvostruki naslov prvakinja Hrvatske i Jugoslavije. Za vrijeme studija medicine u Zagrebu, Maja Dienes je igrala vrlo uspješno nekoliko godina za prvoligašku ekipu zagrebačke Lokomotive. Bogatu sportsku karijeru počela je kao gimnazijalka igrajući danas zaboravljenu Hazenu, a zatim se afirmirala kao izvrsna rukometašica i nenadmašivi golgeter, poznata po specifičnom udarcu "šraubu" kojeg je izvodila besprijekorno i čudesno točno.

Neobično je mnogo doprinijela afirmaciji novogradiškog i slavonskog rukometa gdje je bila nenadmašni golgeter mnogo godina. Zbog niza vrhunskih karakternih osobina i kao sportašica, intelektualka i osoba širokog kruga prijatelja ostat će brojnim generacijama u dugom i dragom sjećanju.

Da tragedija bude veća 7. prosinca, RK Slavonka će proslaviti vrijednu obljetnicu 60. godina samostalnog kluba, a na proslavu je pozvana i Maja, koja na veliku žalost svih igračica njene generacije neće moći osjetiti radost toliko očekivanog susreta. Tako je iz standardnog sastava koji je osvojio naslov prvaka Hrvatske i Jugoslavije i treća igračica preminula: Poslije Blaženke Biondić i Jule Gurdon treća preminula je Maja Dienes samo 4 dana prije svoga 77. rođendana. Ostat će nam u trajnoj uspomeni.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba