17. županijska smotra pjevačkih zborova PDF Ispis E-mail
Autor pomar - i.h.   
28. svibnja 2012.

"SUSRET PJESME I PRAJATELJA"

HPD "GRANIČAR" Nova Gradiška  organizator je i domaćin 17. županijske smotre zborova "Susret pjesme i prijatelja" održane u subotu 26. svibnja u novogradiškom Domu kulture.

Brojni prijatelji i poklonici zborskog pjevanja svojim dolaskom podržali su njihov trud i doprinos kulturnom životu grada.

Među njima su bili i dr. Ljepša Rakas Vujčić zamjenica gradonačelnika (više od 10 godina podupirajuća članica društva), župnik i dekan novogradiškog dekanata vlč. Perica Matanović, te časne sestre naše župe.

 

Na glazbeno putovanje poveli su Graničari uz klavirsku pratnju Manuele Vuković i pod ravnanjem Julijane Žirovčić. Nastavili su članovi Gradskog pjevačkog zbora Lipik pod ravnanjem Jadranke Radonjić Sirovica, a potom Pjevačko društvo "Urbata" iz Davora uz klavirsku pratnju Ivice Brlića i pod ravnanjem Marijane Jurčević. Uslijedio je nastup Mješovitog zbora HKUU "Kristal - Sladorana" iz Županje pod ravnanjem Suzane Juzbašić (klavirska pratnja Branimir Oršolić, solo i gitara Damir Juzbašić, solistica Tena Duran). S Graničarima su podijelili i radost svojih 30. godina uspješnog djelovanja.

Smotru su završili članovi HPD-a "Tomislav" iz Cernika pod ravnanjem Katarine Piljić.

Nizale su se duhovne te skladbe tradicijske baštine, domoljubne, popularne… Repertoarom i izvedbom svaki zbor je dao osobni pečat ovoj večeri i na taj način obogatio posjetitelje ljepotom kakvu samo glazba može podariti. Susret prijatelja nastavljen je uz pjesmu u domu u Maloj.

zborovi-1
zborovi-2
zborovi-3
zborovi-4
zborovi-5
zborovi-6
1/6 
start stop bwd fwd

Pokrovitelji ovogodišnje smotre bili su Grad Nova Gradiška i BP županija, a pridružili su im se brojni sponzorii podupirajući članovi Graničara.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba