"Na izvor života" PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
01. kolovoza 2010.

HODOČAŠĆE FRANJEVAČKE MLADEŽI

Grupa franjevačke mladeži predvođena pater Sinišom Paušićem, područnim duhovnim asistentom FRAME, krenula je na svoj 17. hod od Hrvatske Kostajnice, Hrvatske Dubice, Jasenovca, Novske, Okučana, Nove Gradiške do Cernika. Unatoč tome što su propješačili oko stotinjak kilometara i poprilično dobro pokisnuli, vrlo su raspoloženi, razdragani i veseli.


"Naše hodočašće se sastoji od dva dijela. Hodanja kroz mnoga mjesta u kojima se susrećemo s raznim ljudima koji nas srdačno dočekuju i ugošćuju, a mi pjesmom, riječju i djelom slavimo Boga. Drugi dio su dnevne teme pod motom "Na izvor života". Teme su vezane za sakrament svetog krštenja gdje mlade uvodimo u bit otajstva krštenja na kojem se događa novi život, po kojem smo primili novi život i po kojem smo postali kršćani, dakle Kristovi. Uz teme dana veoma su značajni susreti s vjernicima. Prolazeći područjem koje je bilo ratom pogođeno susretali smo uglavnom stare, nemoćne i siromašne ljude. Mladi su im vratili osmjeh na lica i ulili nadu u bolju budućnost.Vrhunac svakog dana je Sveta misa u mjestu gdje noćimo, gdje se na osobit način susrećemo sa domaćinima i gdje mladi na svoj specifičan mladenački način slave Boga. Često puta to bude veoma dirljivo. To je iskustvo konkretne vjere ljudi koji nama svojim gostoprimstvom i na različite druge načine iskazuju ljubav i podršku. Naši susreti su poticaj na razmišljanje o Bogu, okupljanje i druženje", kaže pater Siniša.
Nakon tri dana boravka u Cerniku, mladi franjevci i njihovi pateri uputili su se autobusima u Asiz, rodni grad Svetog Franje i Svete Klare, na proslavu Porcijunkule, blagdana Gospe od anđela gdje je Sveti Franjo od Isusa izmolio milost da svi oni koji posjete to mjesto zadobiju potpuni oprost budući da se u ono vrijeme potpuni oprost mogao dobiti hodočasteći u daleku Isusovu domovinu.

frama3
frama3
frama013
frama012
frama020
frama010
frama8
frama8a
Sinisa_Pausic
frama023
frama004
frama4
frama9
frama005
frama2
frama015
frama5
frama017
frama018
frama7
frama002
frama022
frama2a
frama009
frama014
frama019
frama001
frama6

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba