HKUU Trenk PDF Ispis E-mail
Autor s.b. poumar   
18. prosinca 2012.

TRADICIONALNI KONCERTI TRENKOVACA

"Sačuvajmo običaje stare" tradicionalni je koncert koji novogradiški HKUU "Trenk" organizira u danima kada naš grad obilježava svoj dan i blagdan Župe Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije. Tako je bilo i proteklog vikenda, 14. i 15. prosinca 2012.

U Dvorani Relković Trenkovci su održali dva koncerta i potrudili se zabaviti i do suza nasmijati gledatelje prikazavši predstavu "Kirvaj", koja je napravljena prema ideji Vesne Vlaović, a za tekst i scenu, kako nam rekoše, zaslužni su svi glumci dokazavši to odličnim prikazom slavonskog kirvaja kod već svima znane obitelji Osmokrović.

Originalni zvučni i scenski efekti i ovoga su puta plijenili pažnju i nasmijali sve nazočne, a glumci Željka Akmačić, Boris Štimac, Marija Funes, Ana Musić, Milka Oršulić, Kuzman Vonić, Anka Kosić, Milan Vidošić, Vesna Vlaović, Lovro i Karlo Tkalčec, Helena Vlaović, Toni Tkalčec, Branko Vlaović i Melani Vonić za svoj nastup dobili zasluženi pljesak.

trenk-01
trenk-02
trenk-03
trenk-04
trenk-05
trenk-06
trenk-07
trenk-08
trenk-09
trenk-10
trenk-11
trenk-12
01/12 
start stop bwd fwd

Na koncertu u petak, 14. prosinca svoj su rad predstavili članovi mlađe i starije dječje folklorne skupine pod vodstvom Katarine Straga, mješovita folklorna skupina "Trenka" izvedbom čuvenih Bunjevačkih plesova te pjesama i plesova sisačko-moslavačkog kraja,  solisti Vesna Vlaović i Mario Funes te pučki pripovjedač Mata Babogredac.

U subotu, 15. prosinca "Trenkovcima" su se pridružili i gosti, članovi Kulturno umjetničkih društava "Bjelovar" iz Bjelovara, "Kamen" iz Sirača te tamburaški kvintet Glazbene škole Požega.

trenk-13
trenk-14
trenk-15
trenk-16
trenk-17
trenk-18
trenk-19
trenk-20
trenk-21
trenk-22
trenk-23
trenk-24
trenk-25
trenk-26
01/14 
start stop bwd fwd

Obje večeri ista atmosfera, pljesak i odobravanje publike, a zbog velikog interesa, Trenkovci organiziraju još jedan, ovoga puta humanitarni koncert, u četvrtak, 28. prosinca 2012. u dvorani novogradiškog Doma kulture s početkom u 18 sati.

Share
 
Povezani tekstovi :

» Koncert Trenkovaca

CJELOVEČERNJI KONCERT HKUU "TRENK” NOVA GRADIŠKA Dvorana Relković u petak 5.travnja 2013. ponovno je, na zahtjev i želju brojnih poklonika Trenkovaca ugostila članove ovog najbrojnijeg i jedinog novogradiškog kulturno umjetničkog društva...

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba