Koncert Trenkovaca PDF Ispis E-mail
Autor kv-poumar   
09. travnja 2013.

CJELOVEČERNJI KONCERT HKUU "TRENK” NOVA GRADIŠKA

Dvorana Relković u petak 5.travnja 2013. ponovno je, na zahtjev i želju brojnih poklonika Trenkovaca ugostila članove ovog najbrojnijeg i jedinog novogradiškog kulturno umjetničkog društva – HKUU "Trenk”. Na početku koncerta dobrodošlicu je gostima uputila predsjednica HKUU "Trenk" Verica Vuković, a potom su "Trenkovci izveli igrokaz pod nazivom "Kirvaj” pripremljen kod, već svima dobro poznate, obitelji Osmokrović.

I ovoga puta oduševili su prepunu dvoranu Relković.

Potom su svoje glazbeno i plesno umijeće pokazali najmlađi članovi "Trenka" pod vodstvom Katarine Straga.

Članovi mješovite folklorne skupine izveli su pjesme i plesove iz Posavine te čuvene Bunjevačke igre. Za nastup su ih pripremili Vesna Vlaović i Toni Tkalčec.
Za dobru pjesmu ove večeri pobrinuli su se solisti Mario Funes i Josip Tkalčec.

A za kraj koncerta ponovno velika doza smijeha i odobravanja. Uz opasku "svaka je sličnost slučajna" Trenkovci su izveli igrokaz "Ljudi zbore, a žene govore".

trenk-01
trenk-02
trenk-03
trenk-04
trenk-05
trenk-06
trenk-07
trenk-08
trenk-09
1/9 
start stop bwd fwd

Koncert je bio prigoda i za uručenje nagrada zaslužnim članovima.

Priznanje Hrvatske kulturno umjetničke udruge "Trenk" dobio je njihov član  Josip Tkalčec, učenik četvrtog razreda Srednje glazbene škole Požega koji je na Državnom  natjecanju učenika i studenata glazbe u Dubrovniku osvojio prvo mjesto u kategoriji BISERNICA i ponos je Trenkovaca, svoje Župe i svojega Grada.

Priznanje "Trenka" uručeno je i profesoru Miši Drliću, dosadašnjem ravnatelju Učilišta Relković (sada u mirovini) - za dugogodišnji rad i pomoć u radu HKUU "Trenk” i realizaciji svih njihovih nastupa u Domu kulture.
I kako rekoše Trenkovci, 19 je godina rada iza njih. Slijedeće godine svi zajedno slavit će "okruglu" – 20. obljetnicu za koju pripreme već počinju. Sretno TRENKOVCI!

Share
 
Povezani tekstovi :

» HKUU Trenk

TRADICIONALNI KONCERTI TRENKOVACA"Sačuvajmo običaje stare" tradicionalni je koncert koji novogradiški HKUU "Trenk" organizira u danima kada naš grad obilježava svoj dan i blagdan Župe Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije. Tako je bilo...

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba