Gordan Bijelić PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
07. rujna 2010.

OBJEKTI I INSTALACIJE GORDANA BJELIĆA

"Objekti i instalacije" izložba je našeg samozatajnog sugrađanina Gordana Bjelića kojom se  predstavlja u prostoru bivše robne kuće, ambijentu koji više nije trgovački, a svojim ga djelima, istrgnutim iz svakodnevnog životnog okoliša i oblikovanih u novu viziju duha, pretvara u izložbeni prostor.

 

 

Izložba je bila jedan od sadržaja ovogodišnjeg Novogradiškog glazbenog ljeta, umjetnički ugođaj koji su omogućili njegovi organizatori, Grad Nova Gradiška i Turistička zajednica grada Nova Gradiška. Izložbu je u nazočnosti, za ovakve prigode velikog broja naših sugrađana, prijatelja i poznanika autora, otvorila zamjenica gradonačelnika dr. Ljepša Rakas-Vujčić i predstavila autora. O postavu izložbe govorio je Miroslav Pišonić.

Riječju se tek dijelom može predstaviti ova izložba. Zato su izložbu došli i vidjeli naši brojni sugrađani. 
Izložba Godrana Bjelića zatvorena je na neuobičajen ali prikladan način za umjetnički projekt našeg sugrađanina i njegove instalacije. Zatvranje izložbe najavljeno kao „100 posto sniženje“ uistinu je tako i završilo. U performansu koji su započeli Gordan Bijelić i Miroslav Pišonić, a uključili se i posjetilji, sve su njegove izložene instalacije snižene sto posto i završile na podu izložbenog prostora.

Nadamo se da ovoj umjetničkoj priči nije kraj i da će, kako su to poželjeli Gordan Bjelić i Miroslav Pišonić, uslijediti nastavak koji se zove inicijativa da bivša robna kuća postane muzejski i izložbeni prostor.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba