Općine
OPĆINA DRAGALIĆ PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
16. listopada 2019.

Kreativna Dragaličanke obilježile Svjetski dan seoske žene

 

Tradicionalno, žene iz Dragalića  i okolnih mjesta  koje okuplja Udruga Trobojnica-tkanica,  15. listopada 2019. godine,  još su jednom u Vatrogasnom domu u Dragaliću obilježile Svjetski dan seoske žene.  Okupile su se da pokažu što su to  tijekom godine radile kao članice Udruge godine, ali kao domaćice, supruge, majke i bake.  Dragalićanke  su među   ženama koje žive u ruralnom području  i četvrtina su svjetskog stanovništva. Kako kaže Đurđica Peterlik, predsjednica udruge, velika je njihova uloga u  održavanju obiteljskog zajedništva i na selu i čuvanju njegovih tradicija. Dodaje da se mnogo toga u seoskim obiteljima promijenilo i više nije kao prije. Žena međutim, kao  supruga i majka ima još uvijek veliku ulogu  u obitelji i o njoj  puno toga ovisi.

 
UDRUGA VINOGRADARA I VOĆARA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Zvonko Živković   
14. listopada 2019.

DANI CERNIČKOG PORTUGISCA I IZLOŽBA PLODOVA STARIH SORTI

 

Udruga vinogradara i voćara Cernik organizira 19. listopada Dane cerničkog portugisca, a u sklopu te tradicionalne manifestacije u suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, Brodsko-posavskom županijom, LAG-om Zapadna Slavonija, OPG Hudolin i Udrugom Živa Zemlja priprema i izložbu plodova starih sorti voća, šumskih voćkarica i povrća, te prerađevina od njih.
To je nastavak vrlo uspješne razmjene plemki starih sorti voća i šumskih voćkarica i sjemenja povrća „Sačuvajmo stare sorte 2019.“.
I na ovoj izložbi očekuje se sudjelovanje velikog broja zaljubljenika u stare sorte voća iz cijele Hrvatske,
Izložba će biti otvorena u 10,00 sati u atriju Kulmerova dvorca u Cerniku. U sklopu izložbe predviđena su i predavanja u organizaciji stručnjaka Ministarstva poljoprivrede.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
13. listopada 2019.

Akcija čišćenja okoliša „ Cernik volim, o okolišu brinemo“

 

„Cernik volimo o okolišu brinemo“ slogan je druge akcije čišćenja okoliša koju je 12. listopada organizirala općina Cernik predvođena Vitomirom Žakićem, načelnikom. Lijepo vrijeme omogućila je da akcija bude uspješno obavljena.

„ U akciji sudjeluje oko pedesetak ljudi i poduzeće Gorana Gudeljevića koje nam je ustupilo kamion i višenamjenski kombinirani stroj, te uslugu transporta bez  čega ne bismo uspješno obavili čišćenje.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
09. listopada 2019.

Novim traktorom do čistijeg okoliša


Općina Cernik predvođena načelnikom Vitomirom Žakićem ulaže velike napore i sredstva kako bi stanovništvu osigurala što bolje uvijete života. Tako je bilo i 7. listopada kada je predstavila novi traktor CASE Farmall 95 A, za obavljanje komunalnih usluga s  ralicom za snijeg, malčerom i električnim škarama. Vrijednost  je 481.375 kuna od čega je 336.000 kuna osigurano kroz bespovratna sredstva iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, a ostatak je financirala Općina Cernik. Isporučitelj traktora je tvrtka Agronom d.o.o. iz Požege. Trimeri i ručne kosilice kojima su u općini Cernik do sada održavali javne površine i groblja dobili su snažnu i puno prikladniju pomoć, traktor CASE Farmall 95 A, jedan od najprodavanijih modela kada su u pitanju radovi komunalnih održavanja općina, gradova i komunalnih poduzeća.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Danijel Ciprić   
07. listopada 2019.

Samostalna psunjska satnija obilježila 28. godina od osnutka

 

Na Psunju, kod HRT-ova odašiljača, 6. listopada svečano  je obilježena 28. obljetnica utemeljenja Samostalne psunjske satnije 121. brigade HV-a Nova Gradiška.

Po zapovijedi zapovjednika 121. brigade Josipa Mikšića, 5. listopada 1991. godine osnovana je samostalna Psunjska satnija, a prethodila joj je samoorganizirana dragovoljačka obrana koja je već od 10. lipnja 1991., na inicijativu Alojza Sokića, boravila na Psunju, a vođena saznanjem kako su neprijateljske snage imale cilj zauzeti ovaj važan objekt.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 119

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba