Mario Filipi
Hrvatska i svijet - 111 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
02. travnja 2015.

LAKŠE SE DIŠE, ALI I DALJE JE ZAGUŠLJIVO

Još su nam u živom sjećanju nekrofilske izjave raznih jugoslovenskih vrsta nazovi Hrvata koji su nakon smrti prvog predsjednika dr Franje Tuđmana pisali po raznim tiskovinama: "Lakše se diše", parafrazirajući staru reklamu. Tako je počela era propadanja Hrvatske pod raznim režimima koji su svi radili protiv vlastite države kojom upravljaju.

Najgori od svih tih režima došli su na vlast početkom ovog desetljeća stjecajem tragičnih okolnosti, a osobito veleizdajom Sanadera. Time je propadanje Hrvatske došlo do ekstrema. Gospodarstvo gotovo ni ne postoji. Državne službe su "u komi", a "režimlije" na svim nivoima služili su jedino Srbiji, još ne tako davno agresoru čiji će se zločini pamtiti još stoljećima, jer što vrijeme više prolazi, žrtve sve glasnije vape prema nebu za istinom i pravdom.

 
Hrvatska i svijet - 110 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
02. ožujka 2015.

VELEIZDAJNIK JE OTIŠAO, VELEIZDAJA JE OSTALA

Mnogi se danas zgražavaju zbog presude suda u Haagu koji nije uspio pronaći dokaze za srpski genocid nad Hrvatima. Zapravo se ne bi trebalo zgražati nad tim Sudom, iako je činjenica da se s takvim sudovima igra međunarodna diplomatska igra i da oni često plešu po notama onih koji im daju "money".

Ipak, glavnoga krivca za naš neuspjeh ne treba tražiti među tim sudcima, nego u Hrvatskoj i to na Pantovčaku. Bivši stanovnik bivše Titove vile, na svu sreću bivši predsjednik Ivo Josipović osobno se je hvalio da je autor te optužnice. Pri tome je zaboravio da je njezin temelj napravio čovjek koji ga je naučio sve što zna o pravu, prof. dr. Zvonimir Šeparović, inače ratni ministar vanjskih poslova.

 
Hrvatska i svijet - 109 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
02. siječnja 2015.

NOSI SE, OLOVNA 2014!

Redovito se na kraju godine, sumirajući što se je događalo, kaže da je godina bila teška i da se nadamo da će slijedeća biti bolja, nešto kao i kad čovjek umre kažemo da se je napatio i da se nadamo da mu je sada bolje. No ova 2014. godina bila je doista gadna, osobito za Hrvatsku. Ekonomski smo pali na dno Europske unije, državu su nam "preoravali" i "komšije" s istoka, a i profesionalni Srbi u našoj kući. Zrak i vodu nesmetano su nam zagađivali zrakoplovi ispuštanjem kemikalija kao da smo komarci uz posvemašnju "dehrvatizaciju" države posvuda.

Jedan od egzotičnih likova koji su obilježili ovu godinu je srpski patrijarh Irinej (pravim imenom Miroslav Gavrilović, što znači da i nije baš pravi Srbin). On se je u nekoliko navrata "poigrao" s Hrvatskom, a i njegova "djeca" u Hrvatskoj malo su se zanijela pišući ćirilične dobrodošlice Šešelju.

Već smo navikli za blagdane dobivati "packe" od srpskih patrijarha. Naime, srpski popovi na svečanim bogoslužjima ne drže propovijed iz vlastitog uma, nego čitaju poruku patrijarha, kao da je on jedini pametan u cijeloj Crkvi. Redovito u tim porukama ima žestokih "bukvica" zločestim Hrvatima o tome kakvo zlo čine Srbima ili što bi trebali dobro raditi, ali ne rade. Bilo je i ove godine "ugroženih Srba" kojima se jadnima ni ljubljena njihova ćirilica ne dopušta, pa su eto čemerni i kukavni u toj strašnoj državi.

 
Hrvatska i svijet - 108 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
05. prosinca 2014.

ZLIKOVAC OTVARA OČI "REGIONCIMA"

Već pomalo zaboravljena cirkuška šatra zvana "Haški tribunal" danas izvodi novouvježbanu točku koja se zove: Puštanje zvijeri iz kaveza kako bi se "lečio" politikom. Možda bismo na to društvo moralnih nakaza već odavno zaboravili da još i sada u rukama ne drži sudbinu šestorice časnih ljudi, Hrvata iz Bosne i Hercegovine, drakonski osuđenih u prvom stupnju, dok se čeka drugostupanjska odluka, slično kao kod Gotovine i Markača.

J..E IM MAJKU, A ONI GA PUŠTAJU

Gotovo je nevjerojatno koliki stupanj mazohizma postoji u tom slavnom društvu poznatom po neodređenoj sintagmi – "međunarodna zajednica", a misli se na ljude iz tzv. "zapadne civilizacije" čijim pripadnicima i mi Hrvati sebe smatramo. Možda vrijedi podsjetiti da je Javier Solana (nekadašnji glavni tajnik NATO pakta) prigodom "bombardovanja" Beograda na beogradskoj televiziji bio "počašćen" titulom "đubre". Nakon samo godine ili dvije eto "đubreta" u službenu posjetu Beogradu. Niti se je osvrnuo na uvredu, niti je zatražio ispriku, a još manje ju dobio, pa onda izgleda da se je i sam složio da je doista "đubre".

 
Hrvatska i svijet - 107 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
03. listopada 2014.

"ZRAČNI NAPADI" KOJE NE PRIMJEĆUJEMO

Nebo nam prekrivaju "Chemtrails" umjetni oblaci koji nam zastiru sunce, a mi se pravimo da "nismo odavde".

U jesen smo ušli gotovo neprimjetno. Zapravo je teško bilo primijetiti da je hladnije godišnje doba došlo, jer je cijelo ljeto zapravo bila "jesen" puna kiše, olujnih vjetrova, munja, gromova, poplava i bujica. Nitko ne pamti takvo ljeto i takvu godinu uopće.

TAJE LI NAM METEOROLOZI ISTINU?

Meteorolozi kao struka koja bi trebala građanima razjasniti što se događa, ponaša se "politički", pa kažu da je "oborina bilo više nego je uobičajeno", a da je "izostala Azorska anticiklona", pa zato nije bilo ljetnih vrućina.

No obični ljudi mnogo toga sami primjećuju i ne može ih zavarati ta meteorološka "ublaživačica". Oborine su bile ubitačno ekstremne i dolazile su dosadno pravilno – svakih nekoliko dana. Gotovo se nije mogao spojiti jedan tjedan normalnog ljetnog vremena. Bujice, gromovi, tuča, pijavice, poplave, to su bile svakodnevne teme. Stradavali su i susjedi – Bosna i Srbija.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 11

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba